Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
Ανακοινώσεις

Στην Π.Ε.Τ.Κ. η Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαρία Γιγουρτάκη

Την Τετάρτη 4/10/2023 και ώρα 11:45, τα γραφεία του συλλόγου μας επισκέφθηκε η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ηρακλείου, κ. Γιγουρτάκη Μαρία.

Κατά την επίσκεψή της στο σύλλογο συζητήθηκαν ζητήματα εκπαίδευσης μαθητών και ενηλίκων με οπτική αναπηρία, καθώς επίσης και ζητήματα κινητικότητας στο δομημένο περιβάλλον.

Όντας και η ίδια ευαισθητοποιημένη, εφόσον κατάγεται από την οικογένεια που ίδρυσε το  “Κέντρο Ειδικών Παιδιών Άγιος Σπυρίδων”, έχει ασχοληθεί ενεργά και σε επαγγελματικό επίπεδο ως Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης στη ΔΙ.Π.Ε Ηρακλείου.

Ως εκ τούτου γνώριζε εκ των προτέρων τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες και συγκεκριμένα κατανόησε πλήρως τα προβλήματα των ανθρώπων με οπτική αναπηρία, για τα οποία ενημερώθηκε διεξοδικά από τον πρόεδρο του σωματείου κ. Μαρκοδημητράκη Μένελαο και την αντιπρόεδρο κ. Ζαμπετάκη Ελευθερία.

Στο πλαίσιο των δικών της αρμοδιοτήτων δεσμεύτηκε να μας προσφέρει τη συνεργασία της προκειμένου να υλοποιηθεί μία περισσότερο προσβάσιμη ισότιμη και ισάξια πόλη! Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους μας ανεξάρτητα από τις αναπηρίες ή τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει ο κάθε ένας από εμάς!

Η Δ.Ε. και τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης την ευχαριστούν θερμά για την ενσυναίσθηση που απέδειξε και της εύχονται ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ στον αγώνα της!

Με εκτίμηση από την Δ.Ε.

Πρόεδρος: Μαρκοδημητράκης Μενέλαος

Γεν. Γραμματέας: Κατσιπουλάκη-Γιαννιδάκη Καλλιόπη

Αντιπρόεδρος: Ζαμπετάκη Ελευθερία

Ταμίας: Σπανουδάκης Εμμανουήλ

Οργ. Γραμματέας: Κεντριστάκης Εμμανουήλ

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *