Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Ανακοινώσεις

Οδηγίες έκδοσης Κάρτας Αναπηρίας

Οδηγίες για την έκδοση κάρτας Αναπηρίας. Η κάρτα αναπηρίας ήταν αίτημα άνω των 30 ετών και επιτέλους πραγματοποιήθηκε. Η ψηφιακή κάρτα αναπηρίας μαζί με την έντυπη μορφή της, επιδεικνύεται όπου απαιτείται.  

Μέσω της εφαρμογής-ιστοσελίδας, karta.epan.gov.gr, τα άτομα που έχουν καταχωρηθεί στο Ψηφιακό Μητρώο Ατόμων με Αναπηρία και έχουν συνολικό ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50% μπορούν να υποβάλουν αίτημα για χορήγηση Κάρτας Αναπηρίας. Επιπλέον μπορείτε:

  • να αποθηκεύσετε και να εκτυπώσετε το ψηφιακό έγγραφο της ατομικής σας Κάρτας Αναπηρίας που είναι σε μορφή PDF,
  • να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία της Kάρτας σας,
  • να ενημερωθείτε για τις παροχές που σας απονέμονται δυνάμει της ατομικής σας Κάρτας Αναπηρίας.

Θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet,
  • Σχετικές συναλλαγές: Αξιολόγηση και πιστοποίηση αναπηρίας, myPhoto για πολίτες

Προς εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία, οι ίδιες ενέργειες μπορούν να εκτελούνται και από τους αρμόδιους υπαλλήλους των Κέντρων Κοινότητας, είτε με προφορική αίτηση του ίδιου του ατόμου με αναπηρία, είτε του νομίμου εκπροσώπου του (φυσικού ή θετού γονέα, επιτρόπου, αναδόχου, δικαστικού συμπαραστάτη, του προσώπου στο οποίο έχει ανατεθεί δικαστικώς η επιμέλεια ανηλίκου, του προσώπου που φέρει εξουσιοδότηση ή πληρεξούσιο).

Η Κάρτα Αναπηρίας, με την επίδειξή της από τον δικαιούχο της και την ψηφιακή βεβαίωσή της, αποδεικνύει την ταυτότητα του κατόχου της, την ιδιότητα του ως ατόμου με αναπηρία και το κλιμάκιο ποσοστού αναπηρίας που του έχει αναγνωριστεί.

Οι κάτοχοι Κάρτας Αναπηρίας μπορούν με την επίδειξη και την ψηφιακή βεβαίωσή της:

  • να εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού και να απολαμβάνουν κάθε απαιτούμενη διευκόλυνση,
  • να την χρησιμοποιούν ως δικαιολογητικό αντί της Γ.Α.Π.Α. για τα αναγραφόμενα σε αυτήν δεδομένα.

Η Κάρτα Αναπηρίας, με την επίδειξή της από τον δικαιούχο της και την ψηφιακή βεβαίωσή της, αποδεικνύει την ταυτότητα του κατόχου της, την ιδιότητα του ως ατόμου με αναπηρία και το κλιμάκιο ποσοστού αναπηρίας που του έχει αναγνωριστεί.

Διαβάστε παρακάτω τις οδηγίες έκδοσης κάρτας αναπηρίας 

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *