Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παροχές της Π.Ε.Τ.Κ.

Παροχές προς τα μέλη μας
  • Εγκατάσταση συστήματος «Αισθητήρων – Φάρων» για άτομα με προβλήματα όρασης στα κτήρια της Περιφέρειας Κρήτης. Διαβάστε Εδώ το έγγραφο από την Περιφέρεια και για την χρήση της εφαρμογής Εδώ.

  • Η οδοντιατρική κλινική “Αλίκη Χατζογιάννη” προσφέρει στα μέλη του Συλλόγου μας. Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες: ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΕ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  • Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών έχει δημιουργήσει την ηχητική πύλη “Όμηρος” στην οποία διατίθενται χιλιάδες τίτλοι βιβλίων και περιοδικών. Κάθε μέλος μας μπορεί να συνδεθεί και να ακούσει online ή να κατεβάσει όποιο βιβλίο ή περιοδικό επιθυμεί. Τηλέφωνο: 2105228333 (εσωτερικό 115). Για τη χρήση της υπηρεσίας απαιτείται:  βεβαίωση  ΚΕΠΑ ή άλλης υγειονομικής επιτροπής και  e-mail.

  • Στο Σύλλογό μας υπάρχει πλήρως προσβάσιμος υπολογιστής, με την ευγενή προσφορά των οπτικών κέντρων Μαρκάκης, για ανθρώπους με ολική απώλεια όρασης  και με πολύ χαμηλή όραση. Έχει προσφερθεί το μέλος μας Κωνσταντίνος Τσαγκατάκης να διδάξει σε όποιον ενδιαφέρεται.

  • Οι Δήμοι Μαλεβιζίου, Ηρακλείου και Χερσονήσου, έχουν χορηγήσει στα μέλη μας και τον συνοδό τους, δωρεάν ξαπλώστρα στις παραλίες που διαχειρίζονται. Διαβάστε τις λεπτομέρειες. 

  • Ο αστικός Συνεταιρισμός “Ταξί Κνωσσός” δεν θα χρεώνει την επιπλέον χρέωση της τηλεφωνικής κλήσης. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.
  • 30% έκπτωση σε γυαλιά ηλίου και οράσεως στα οπτικά κέντρα Μαρκάκης. Διαβάστε την προσφορά
  • Δωρεάν εκμάθηση της γραφής Braille: Οι υποψήφιοι εκπαιδευόμενοι με οποιαδήποτε αναπηρία 67% και άνω, καθώς και οι συγγενείς πρώτου βαθμού τυφλού ατόμου ΔΕΝ καταβάλλουν δίδακτρα για την εκμάθηση της γραφής. Απαραίτητη σε όλες τις περιπτώσεις είναι η προσκόμιση πιστοποιητικού αναπηρίας ΚΕ.Π.Α. ή Α.Σ.Υ.Ε. ή Απόφασης Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ που να αποδεικνύει την αναπηρία.

  • 50% έκπτωση στην εκμάθηση της γραφής Braille: Οι υποψήφιοι εκπαιδευόμενοι με οποιαδήποτε αναπηρία 50% έως 66%, καθώς και οι συγγενείς πρώτου βαθμού ατόμου με αναπηρία όρασης 50% έως 66% έχουν έκπτωση 50% στα δίδακτρα (130€).  Απαραίτητη σε όλες τις περιπτώσεις είναι η προσκόμιση πιστοποιητικού αναπηρίας ΚΕ.Π.Α. ή Α.Σ.Υ.Ε. ή Απόφασης Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ που να αποδεικνύει την αναπηρία.

  • Η Π.Ε.Τ.Κ. με δωρεά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών – ‘Ιδρυμα Νεότητος & Οικογένειας, διαθέτει προς δανεισμό για τα μέλη της 2 παιδικά βιβλία σε γραφή braille, με ανάγλυφες εικόνες και μεγαλογράμματη γραφή που αφορούν στη “Γέννηση του Χριστού” και “Στα Γεγονότα του Πάσχα”.