Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Ανακοινώσεις

Εκλογές στις 12-12-2021 στον ΠΣΤ και την ΠΕΤΚ.

Ακούστε το παρακάτω κείμενο πρόσκληση σε εκλογές 

Πρόσκληση προς τα μέλη του Π.Σ.Τ. στις αρχαιρεσίες-εκλογές»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

το Διοικητικό Συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίασή του στις 7 Οκτωβρίου 2021 προκήρυξε αρχαιρεσίες-εκλογές για την 12η Δεκεμβρίου 2021 ημέρα Κυριακή, για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής και των αντίστοιχων οργάνων των Περιφερειακών Ενώσεων, καθώς και για την εκλογή αντιπροσώπων στην Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.).

Σύμφωνα με το ισχύον Καταστατικό, οι αρχαιρεσίες-εκλογές για το λεκανοπέδιο της Αττικής και την Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας θα διεξαχθούν σε δυο ημέρες και θα αρχίσουν με την ανατολή του ήλιου το Σαββάτο 11 Δεκεμβρίου 2021 και θα ολοκληρωθούν με τη δύση του ηλίου την 12Π Δεκεμβρίου 2021 ημέρα Κυριακή, ενώ σε όλες τις άλλες Περιφερειακές Ενώσεις του Συνδέσμου η ψηφοφορία θα αρχίσει με την ανατολή του ήλιου της 12ης Δεκεμβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί την ίδια μέρα με τη δύση του ηλίου.

Δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα είτε σε συνδυασμό είτε σαν ανεξάρτητοι έχουν όλα τα τακτικά μέλη που θα έχουν συμπληρώσει το 21° έτος της ηλικίας τους, θα είναι εγγεγραμμένα 3 ολόκληρους μήνες από την ημέρα των εκλογών και θα είναι ταμειακώς τακτοποιημένα, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα τακτικά και ταμειακώς εντάξει μέλη που είναι γραμμένα 2 ολόκληρους μήνες πριν τις εκλογές.

Συνάδελφοι, όσοι επιθυμείτε να δηλώσετε υποψηφιότητα, είτε με τη συγκρότηση συνδυασμού, είτε σαν ανεξάρτητοι στις προσεχείς αρχαιρεσίες-εκλογές, καλείστε μέχρι την 10η Νοεμβρίου 2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00μ.μ., να δηλώσετε εγγράφως στη γραμματεία του Συνδέσμου την υποψηφιότητά σας, αφού πρώτα συμβουλευτείτε τις διατάξεις του άρθρου 16 του ισχύοντος καταστατικού.

Το παράβολο υποψηφιότητας ορίζεται σε 2, 00€ για τον κάθε υποψήφιο.

Η ψηφοφορία θα γίνει στο Ξενοδοχείο Brown Acropol Athens, Πειραιώς 1 Ομόνοια, για τα μέλη που κατοικούν στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ τα μέλη των Περιφερειακών Ενώσεων θα ψηφίσουν στην έδρα της Ένωσής τους όπως ορίζει το καταστατικό.

Επίσης, σύμφωνα με το Καταστατικό τα μέλη που διαμένουν εκτός λεκανοπεδίου Αττικής και εκτός γεωγραφικών περιοχών που λειτουργούν Περιφερειακές Ενώσεις θα πρέπει να δηλώσουν στη Γραμματεία του Συνδέσμου σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, μέχρι 10 Νοεμβρίου 2021.

Συνάδελφοι, σύμφωνα με το άρθρο 7 του ισχύοντος καταστατικού και επειδή δεν συντρέχουν ειδικοί λόγοι αντίθετοι προς τη διάταξη αυτού του άρθρου, στις 12 Δεκεμβρίου 2021 ημέρα Κυριακή θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες-εκλογές στην Περιφερειακή σας Ένωση, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. και των ΔΈ. που τις προκήρυξαν.

Οι αρχαιρεσίες-εκλογές θα γίνουν για την εκλογή νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συνδέσμου, για την εκλογή αντιπροσώπων στην Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.), καθώς επίσης και για τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Περιφερειακής σας Ένωσης.

Όσοι από εσάς επιθυμείτε να υποβάλλετε υποψηφιότητα είτε συγκροτώντας συνδυασμούς είτε ως ανεξάρτητοι, καλείστε να το δηλώσετε εγγράφως μέχρι την 10η Νοεμβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00μ.μ. στη Γραμματεία της Ένωσης.

Οι αρχαιρεσίες-εκλογές θα πραγματοποιηθούν και στις Περιφερειακές Ενώσεις σύμφωνα με τα ισχύοντα στις γενικές και ειδικές διατάξεις του ισχύοντος καταστατικού του Συνδέσμου.

Αγαπητοί συνάδελφοι, σημειώστε ότι κατά την προσέλευσή σας στις αρχαιρεσίες-εκλογές πρέπει να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα ή το διαβατήριο ή την κάρτα μέλους του Συνδέσμου. Επιπλέον σημειώνουμε ότι κατά την ημέρα πραγματοποίησης των αρχαιρεσιών θα ακολουθηθούν υποχρεωτικά και αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Επί του παρόντος ισχύει η Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ.53950 ΦΕΚ 4054/04-09-2021, κατά την οποία σε συνελεύσεις -συνέδρια επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο εξάμηνο με την επίδειξη του πιστοποιητικού τους.

Συνεχείς πληροφορίες κατά το διάστημα αυτό θα λαμβάνετε από τον αυτόματο τηλεφωνητή του Συνδέσμου στο τηλέφωνο 210-5222111 και τους αντίστοιχους αυτόματους τηλεφωνητές των Περιφερειακών Ενώσεων.

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *