Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Ανακοινώσεις

Σύστημα για αυτόνομη κολύμβηση των τυφλών στο Ρέθυμνο

Σήμερα 2-7-2020 διαβάσαμε την παρακάτω δημοσίευση του κυρίου Δημήτρη Τσαχάκη, ο οποίος είναι μέλος της ΠΕΤΚ και πρόεδρος του Νομαρχιακού Σωματίου ΑμεΑ Ρεθύμνου.

 Ο Δήμος Ρεθύμνης πρωτοπορεί. Την περασμένη εβδομάδα εγκαταστάθηκε το νέο σύγχρονο σύστημα πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία όρασης στη θάλασσα. Είναι πρωτοποριακό γιατί έχει τη δυνατότητα φωνητικά να προσανατολίσει και να ενημερώνει τον λουόμενο για το σημείο που βρίσκετε για τις αποστάσεις, τον καθοδηγεί κ.α. είναι το δεύτερο που υπάρχει στη χώρα. Χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα μαζί με τα 2 συστήματα reattach. Το σωματείο ΑμεΑ Ν Ρεθύμνης που συνεργάστηκε με το τμήμα προγραμματισμού του Δήμου μας ευχαριστεί θερμά τις αρμόδιες υπηρεσίες του και ιδιαίτερα το Δήμαρχο Γ. Μαρινάκη για τη συνεργασία και την ανταπόκριση του στα αιτήματα μας.

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *