Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Δελτία Τύπου

Δωρεά των οπτικών κέντρων Μαρκάκης

Τα Οπτικά Κέντρα Μαρκάκης πραγματοποίησαν πρόσφατα μια ιδιαίτερα σημαντική δωρεά προς την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης, με στόχο την ενίσχυση των ατόμων με προβλήματα όρασης και της τοπικής κοινωνίας.

Η δωρεά που έγινε αφορά σε Η/Υ εξοπλισμένου με την πλήρη έκδοση του λογισμικού Supernova, ενός εξειδικευμένου λογισμικού σχεδιασμένο για να καλύπτει όλες τις ανάγκες εκπαίδευσης στη χρήση Η/Υ και πρόσβασης στο διαδίκτυο των ατόμων με προβλήματα όρασης. Πιο συγκεκριμένα, ο Αναγνώστης Οθόνης, Supernova είναι το βασικό εργαλείο για κάθε τυφλό χρήστη Η/Υ αφού με τη βοήθεια του προγράμματος σύνθεσης φωνής, επιτυγχάνει την ανάγνωση των δεδομένων της οθόνης. Στη δωρεά συμπεριλαμβάνεται επίσης και ειδικό λογισμικό με λειτουργία μεγεθυντικού φακού κατάλληλου και για άτομα με χρωματικές δυσλειτουργίες όπως και απεικόνιση σε Braille. 

Την Δευτέρα 22 Ιουνίου εκπρόσωποι του αντιπροσώπου της αρμόδιας εταιρείας επισκέφθηκαν τα γραφεία της Ένωσης όπου και παρουσίασαν το πρόγραμμα στα μέλη μας επεξηγώντας τους τις διάφορες λειτουργίες.

Η εν λόγω κίνηση αποτελεί μια δωρεά ιδιαίτερης σημασίας, καθώς έτσι δίνεται η δυνατότητα σωστής και άρτιας εκπαίδευσης των ατόμων με προβλήματα όρασης έτσι ώστε να καταρτιστούν κατάλληλα και να αποκτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για τα σημερινά δεδομένα. Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης ευχαριστεί θερμά και δημόσια τα Οπτικά Κέντρα Μαρκάκης και την Οικογένεια Μαρκάκη για την συμβολή τους στην εκπαίδευση των μελών της Ένωσης.

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *