Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
Ανακοινώσεις

Ανανέωση και έκδοση καρτών μετακίνησης έτους 2024

Για την ανανέωση και την έκδοση νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ ορίζεται ως ημερομηνία έναρξης η 4η Απριλίου 2024 και λήξης η 31η Οκτωβρίου 2024.

Τα Άτομα με Αναπηρίες που δικαιούνται Δελτίο Μετακίνησης θα προσκομίζουν στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της χώρας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου.
  1.   Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ, όπου θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας ( 67% και άνω).
  2. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και φωτοαντίγραφο αυτής.
  3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής. Στην ανωτέρω Υ.Δ. θα δηλώνεται επίσης η μη παραλαβή Δελτίου Μετακίνησης από άλλη Περιφερειακή Ενότητα ή ΚΕΠ.
  4.   Για την έκδοση νέας κάρτας, δύο πρόσφατες φωτογραφίες, ενώ για τους δικαιούχους και δελτίου συνοδού (άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω), χρειάζονται τρεις φωτογραφίες.

Τονίζουμε ότι οι ολικά τυφλοί και οι συνοδοί τους εξαιρούνται των εισοδηματικών κριτηρίων και λαμβάνουν Δελτίο Μετακίνησης ανεξάρτητα από το όριο εισοδήματός τους. Ολικά τυφλοί θεωρούνται όσοι έχον πιστοποιητικό αναπηρίας από 95% και άνω, σύμφωνα με την νομοθεσία 958/1979.

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *