Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
Ανακοινώσεις

Σε συνεννόηση η ΠΕΤΚ και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, ο πρόεδρος της Π.Ε.Τ.Κ Μαρκοδημητράκης Μενέλαος δέχθηκε πρόσκληση από την κ. Καραγιαννάκη Ζαφειρένια, πολιτικό μηχανικό της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Ηρακλείου. Ο πρόεδρος παρευρέθηκε στα γραφεία της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, προκειμένου να ενημερώσει σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με οπτική αναπηρία ως προς την προσβασιμότητά τους στα πεζοδρόμια και στους πεζόδρομους της πόλης του Ηρακλείου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από την κ. Καραγιαννάκη Ζαφειρένια, η κ. Κουτάντου Όλγα, αρχιτέκτονας και η κ. Ανωγιαννάκη Μαρία, πολιτικός μηχανικός. Συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα προσβασιμότητας, σε νέα και παλαιότερα έργα, των ανθρώπων με αναπηρία αλλά και χωρίς, εφόσον και για εκείνους συχνά η κίνηση είναι απαγορευτική και εντοπίστηκαν τα προβλήματα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανάπλαση 11 οδών του Ηρακλείου και οι τεχνικοί της υπηρεσίας χρειάστηκαν και την δική μας συμβολή, έτσι ώστε να εφαρμόσουν την νομοθεσία υπό την καθοδήγηση ανθρώπων που χρησιμοποιούν καθημερινά τους πεζόδρομους και τα πεζοδρόμια της πόλης, ούτως ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή προσβασιμότητα σύμφωνα με την νομοθεσία.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτή η κίνηση από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου, κάτι που φανερώνει την καλή θέληση από μέρους της για να κάνει τα έργα κοινόχρηστων χώρων προσβάσιμα για όλους (με και χωρίς αναπηρία). Από πλευράς μας ευχόμαστε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και σε υψηλότερο επίπεδο και εμείς θα συμβάλλουμε, όπως μπορούμε, προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο της. Ως εκ τούτου κρίναμε απαραίτητη την συνεργασία μας και με άλλα τμήματα της τεχνικής υπηρεσίας, όπως για παράδειγμα, αυτό της υπηρεσίας πρασίνου!

Τέλος, είναι σκόπιμο να αναφερθεί ότι η συνάντηση διήρκησε τρεις ώρες και έλαβε χώρα μέσα σε ένα κλίμα φιλικό και εγκάρδιο. Σας ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος: Μαρκοδημητράκης Μενέλαος

Η Γεν. Γραμματέας: Κατσιπουλάκη- Γιαννιδάκη Καλλιόπη

 

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *