Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
Επιστολές

Προς Ε.Σ.ΑμεΑ για Εκπαιδευτές Κινητικότητας Τυφλών στην Κρήτη

Ηράκλειο: 26/10/2023

Προς: Ε.Σ.ΑμεΑ Υπόψιν προέδρου κ. Ιωάννη

Βαρδακαστάνη

Θέμα: Εκπαιδευτές Κινητικότητας

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης (Π.Ε.Τ.Κ.), παράρτημα του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών (Π.Σ.Τ.) και αποκλειστικός φορέας και εκπρόσωπος των ανθρώπων με οπτική αναπηρία και των οικογενειών τους στην Κρήτη, θέλει να εκφράσει την έντονη επιθυμία της σχετικά με την εύρεση εκπαιδευτών κινητικότητας δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης και προσανατολισμού, η οποία απουσιάζει παντελώς από την Κρήτη, από το 2015 και δυσχεραίνει σημαντικά την καθημερινότητα των ατόμων με οπτική αναπηρία.

Ως εκ τούτου, ζητάμε την άμεση παρέμβασή, σε οποιονδήποτε φορέα κρίνεται ότι είναι απαραίτητο, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα μας! Σχετικά με το θέμα αυτό, έχουμε ενημερώσει γραπτώς δύο φορές όλους τους βουλευτές του νησιού και μία φορά έχουμε αποστείλει ενημερωτική επιστολή με το αίτημά μας, στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη Κυριάκο.

Εν κατακλείδι, η εκπαίδευση κινητικότητας στην Κρήτη είναι ζωτικής σημασίας για τους 1.100 περίπου τυφλούς του νησιού, οι οποίοι αναγκάζονται να παραμένουν έγκλειστοι στα σπίτια τους εφόσον δεν υπάρχει η παραμικρή εκπαίδευση.

Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων και αναμένουμε με αγωνία τις θετικές εξελίξεις.

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *