Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Δελτία Τύπου

Συνέντευξη στο ράδιο Πολίτικα 89,8 5-1-2023

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης, κ. Μαρκοδημητράκης Μενέλαος, την Πέμπτη 05 Ιανουαρίου 2023, παραχώρησε συνέντευξη στο ράδιο Πολίτικα 89,8 και στην εκπομπή του κ. Νίκου Παπαδάκη «Δημοσίως».

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Τ.Κ. αναφέρθηκε στη συνάντηση της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης με το Δήμαρχο Ηρακλέιου, κ.Λαμπρινό Βασίλειο η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 04 Ιανουαρίου 2023, κατά την οποία συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

1. Εφαρμογή του Νόμου 2621/2009.

2. Τοποθέτηση επιπλέον ηχητικών διατάξεων στην πόλη του Ηρακλείου.

3. Στοχευμένες παρεμβάσεις για την κάλυψη προσωπικών αναγκών προσβασιμότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης στην πόλη του Ηρακλείου.

4. Καταγραφή των ατόμων με αναπηρία όρασης, προκειμένου να γνωρίζει η πολιτική προστασία τον τόπο κατοικίας τους, ώστε σε περίπτωση ανάγκης να είναι σε θέση να παρέχει βοήθεια.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, εκτέθηκαν επιπλέον θέματα προσβασιμότητας των ατόμων με οπτική αναπηρία ενημερώνοντας τους πολίτες για το σεβασμό που πρέπει να επιδεικνύουν στα πεζοδρόμια και στους όδευσης τυφλών.

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *