Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Δελτία Τύπου

Συνάντηση της ΠΕΤΚ με τον Δήμαρχο Ηρακλείου στις 4-1-2023

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης, παράρτημα του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, που εκπροσωπεί τους τυφλούς όλης της Κρήτης και τις οικογένειές τους, συναντήθηκε κατόπιν αιτήματός της με το Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Λαμπρινό Βασίλειο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλειος Λαμπρινός και η Γεν Γραμματέας του Δημάρχου, κ. Στυλιανού Ευγενία. Από την πλευρά της Π.Ε.Τ.Κ. ο Πρόεδρος, κ. Μαρκοδημητράκης Μενέλαος, η Αντιπρόεδρος, κ. Ζαμπετάκη Ελευθερία και το μέλος της Π.Ε.Τ.Κ. κ. Τυμπακιανάκης Ανδρέας.

Τα θέματα τα οποία τα οποία συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

1. Εφαρμογή του Νόμου 2621/2009.

2. Τοποθέτηση επιπλέον ηχητικών διατάξεων στην πόλη του Ηρακλείου.

3. Στοχευμένες παρεμβάσεις για την κάλυψη προσωπικών αναγκών προσβασιμότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης στην πόλη του Ηρακλείου.

4. Καταγραφή των ατόμων με αναπηρία όρασης, προκειμένου να γνωρίζει η πολιτική προστασία τον τόπο κατοικίας τους, ώστε σε περίπτωση ανάγκης να είναι σε θέση να παρέχει βοήθεια.

Ο Δήμαρχος και η Γεν. Γραμματέας του Δημάρχου ανταποκρίθηκαν θετικά στα παραπάνω αιτήματα και ζήτησαν από την Π.Ε.Τ.Κ. την περαιτέρω εξειδίκευσή τους, προκειμένου να μελετηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και να υλοποιηθούν ανάλογα.

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης ευχαριστεί θερμά τη Δημοτική αρχή του Δήμου Ηρακλείου και προσωπικά τον κ. Λαμπρινό και την κ. Στυλιανού για τη θετική τους ανταπόκριση.

Διαβάστε το δελτίο τύπου του Δήμου Ηρακλείου σχετικά με την συνάντηση.  

 

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *