Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Ανακοινώσεις

Ξεκίνησαν τα μαθήματα υπολογιστή σε τυφλούς στην ΠΕΤΚ

Εκμάθηση υπολογιστή σε τυφλούς της Κρήτης

Από τις 10-6-2021 λειτουργεί στα γραφεία μας στην οδό Σκεπετζή 28 στο Ηράκλειο, τμήμα εκμάθησης υπολογιστή σε τυφλούς και με σοβαρό πρόβλημα όρασης ανθρώπους.

Ένας ακόμη στόχος της Περιφερικής Ένωσης Τυφλών Κρήτης πραγματοποιείται χάριν στην δωρεά των καταστημάτων οπτικών Μαρκάκης, που μας αγόρασαν τον απαραίτητο εξοπλισμό ύψους 2500 ευρώ.

Τα μαθήματα γίνονται ατομικά, δύο φορές την εβδομάδα, από δύο ώρες τη μέρα, με κάθε μάθημα να διαρκεί μία ώρα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 μαθητές.

Ο σύλλογος μας ευχαριστεί θερμά το μέλος του, Κωνσταντίνο Τσαγκατάκη 18 ετών, ο οποίος προσφέρθηκε να μοιραστεί τις γνώσεις του εκτελώντας χρέη δασκάλου για τα άλλα μέλη του συλλόγου, αφού γνωρίζει άψογα την λειτουργία αυτού του προγράμματος.

Παρακαλούνται τα μέλη που ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν στην χρήση υπολογιστή, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο τηλέφωνο του συλλόγου μας 2810 211511.

Παρακάτω θα δείτε δύο φωτογραφίες με τον Κωνσταντίνο να δείχνει την χρήση του υπολογιστή σε ανθρώπους που εκπαιδεύονται στο σύστημα της brailled και άλλη μία φωτογραφία με τον Κωνσταντίνο να δείχνει πως χειρίζεται έναν φορητό υπολογιστή απολύτως προσαρμοσμένο για τυφλούς με την αξία του να ανέρχεται σε 7.000 ευρώ.     

Εκμάθηση υπολογιστή στην ΠΕΤΚ
Ο Κωνσταντίνος και η Ελευθερία

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης
Ο Κωνσταντίνος και ο Γιώργος

Εκμάθηση brailled
Ο Κωνσταντίνος και σπουδαστές της γραφής brailled

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *