Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Δελτία Τύπου

Ξενάγηση στο Μ.Φ.Ι.Κ. μελών της ΠΕΤΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης, πραγματοποίησε επίσκεψη-ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στις 7 Ιουλίου 2021 για τα μέλη της.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης τα τυφλά μέλη μας, είχαν την ευκαιρία να αγγίξουν, να ψηλαφίσουν ομοιώματα προϊστορικών, ταριχευμένων καθώς και ζωντανών ζώων, διαδικασία ιδιαίτερα σημαντική, καθώς για πολλά από τα μέλη μας ήταν η πρώτη φορά που μπόρεσαν να σχηματίσουν εικόνα του κάθε ζώου μέσω της απτικής επαφής. Μέσω της ξενάγησης, αντλήσαμε σπουδαίες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ποικιλομορφία των ζώων και του φυσικού περιβάλλοντος.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά αρχικά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για την άμεση θετική του ανταπόκριση στο αίτημά μας να το επισκεφθούμε, καθώς και τις ξεναγούς του Μουσείου, κ. Παξιμαδά Νίκη και κ. Χαιρέτη Στέλλα, για την άψογη προσέγγισή τους καθ’όλη τη διάρκεια της ξενάγησής μας. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά και τις εθελόντριες συνοδούς των μελών μας, κ. Μονιάκη Σοφία και κ. Κοκκινάκη Βάσω.

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *