Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Γενικά θέματα

Χαιρετισμός του ΠΣΤ προς τα μέλη της ΠΕΤΚ 2020

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΥΦΛΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΆΡΙΘΜ. 9977/12-12-1932 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ &
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ & ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ

ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ

ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-5245001,210-5228333,210-5228365,210-5245578 FAX: 210-5222112

e-mail: pab@otenet.gr                         web site: www.pst.gr

Αρ.Πρωτ.: 121

Τομέας:Γ ραμματείας

Πληρ.: Βίκυ Θωμοπούλου

Προς: Περιφερειακές Ενώσεις Του Π.Σ.Τ.

ΘΕΜΑ : Χαιρετισμός της Διοίκησης προς τα μέλη.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με την ευκαιρία της συγκέντρωσης στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης, η Διοίκηση θα ήθελε να εκφράσει τις ευχές της για υγεία, καλό και δημιουργικό το νέο έτος και στη συνέχεια να επισημάνουμε τα σπουδαιότερα γεγονότα του έτους που πέρασε και τις προσδοκίες για τον καινούργιο χρόνο.

Το 2019 ήταν έτος εκλογών και όπως πάντα μοιραία σε ανάλογες περιπτώσεις χάνεται ένα μεγάλο μέρος του χρόνου προ και μετά των εκλογών. Το ίδιο φυσικά έγινε μέσα στο κλίμα των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων του περασμένου έτους που μεταξύ των άλλων, ανέδειξε και μία νέα Κυβέρνηση, μέσα μάλιστα στο καλοκαίρι. Ολόκληρο το αναπηρικό κίνημα και ο Σύνδεσμος ασφαλώς, ήταν παρόντες σε αυτές τις εξελίξεις με προτάσεις προς τους υποψήφιους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και τα πολιτικά κόμματα. Εννοείται πως από τον Σεπτέμβρη και ύστερα το βάρος έπεσε στην προσπάθεια συνάντησης με τις ηγεσίες των αρμόδιων για τα βασικά μας προβλήματα Υπουργείων, προωθώντας προτάσεις για τη λύση τους, που εξακολουθούμε να παρακολουθούμε και να πιέζουμε.

Συνοπτικά, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι στον προηγούμενο χρόνο είχαμε θετική εξέλιξη στο προνοιακό επίδομα, όπου μετά από χρόνια πείσαμε την προηγούμενη Κυβέρνηση να αποδεχθεί την πρότασή μας, ότι το προνοιακό επίδομα δεν αποτελεί εισόδημα και δεν πρέπει να συνυπολογίζεται ούτε στο φορολογητέο εισόδημα, ούτε σε κανενός είδους κοινωνική παροχή (μείωση ρεύματος, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα κλπ). Επίσης, εφαρμόστηκε η μηνιαία καταβολή του επιδόματος σε ορισμένη ημερομηνία, ενιοποιήθηκε και μοναδικοποιήθηκε το μητρώο δικαιούχων προνοιακού επιδόματος, απαλλάσσοντας το χώρο και τους τυφλούς από
ασάφειες και άσκοπες ταλαιπωρίες. Αυτό προβλέπεται στο άρθρο 81 του Ν.4611/2019.

Με τον φορολογικό Ν.4646/2019 άρθρο 18, δικαίως διευρύνθηκε η απαλλαγή στην εισφορά αλληλεγγύης σε ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, ενώ πριν ίσχυε από 95% και άνω.

Γενικότερα κρατήθηκε η ισορροπία και σταθερότητα στις κοινωνικές παροχές του Κράτους, όπως η ανανέωση των δελτίων μετακίνησης και άλλες παροχές που αφορούν την καθημερινότητα.

Το 2020 ξεκίνησε με την πρόθεση της Κυβέρνησης να καταθέσει δύο νομοσχέδια για την κοινωνική ασφάλιση, που αυτή τη στιγμή ο Σύνδεσμος θεωρεί ότι περιλαμβάνουν μία μακρά σειρά σημαντικών προβλημάτων που απαιτούν άμεση λύση, όπως η αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων και η δικαίωση αιτημάτων επανόρθωσης αδικιών και σφαλμάτων της δεκαετίας της κρίσης.

Για εμάς το σημαντικότερο όπλο και πριν και τώρα και πάντα ήταν, είναι και θα είναι η εσωτερική μας ενότητα, συνοχή και συμμετοχή, επαγρύπνηση και αγωνιστικότητα. Μ’αυτή τη βεβαιότητα, χαιρετίζουμε τις εργασίες της Γενικής σας Συνέλευσης.

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *