Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Ανακοινώσεις

Μερικοί λόγοι για να γίνετε μέλη μας!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΥΦΛΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης (ΠΕΤΚ) αποτελεί παράρτημα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (ΠΣΤ) και εδρεύει στην πόλη του Ηρακλείου. Διοικείται από 5μελή εκλεγμένη διοικούσα επιτροπή και από 3μελή εξελεγκτική επιτροπή. Λειτουργεί ως κοινωνικοσυνδικαλιστικό σωματείο, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των τυφλών και με μειωμένη όραση ατόμων και απαριθμεί σήμερα περίπου 150 μέλη.

Πιο συγκεκριμένα και αναλυτικότερα, οι δραστηριότητες της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης είναι:

• Η δανειστική βιβλιοθήκη ομιλούντων βιβλίων και περιοδικών του Π.Σ.Τ., ιδιαίτερα σημαντική υπηρεσία για τα άτομα με προβλήματα όρασης, που λειτουργεί στην Ένωση και είναι στη διάθεση όλων των τυφλών μελών και η οποία αριθμεί σήμερα χιλιάδες τίτλους αναγνωσμάτων διαφόρων ειδών.

• Η λειτουργία έκθεσης τεχνικών βοηθημάτων στον Π.Σ.Τ. για τα άτομα μέλη με προβλήματα όρασης, καθώς και η παροχή πληροφοριών όσον αφορά στα τεχνικά βοηθήματα και στον τρόπο που συμβάλλουν στην αυτονομία των μελών.

• Η διοργάνωση επιμορφωτικών ημερίδων με στόχο την ενημέρωση των μελών μας για διάφορα θέματα που τα αφορούν, αλλά και με βασικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας.

• Η ανάπτυξη συνεργασίας με τοπικούς συλλόγους ατόμων με ειδικές ανάγκες για την προώθηση των κοινών αιτημάτων.

• Η προώθηση των θέσεων της Ένωσης με άμεση επικοινωνία με τους Δήμους, την Περιφέρεια και τις Υπηρεσίες, για μία ίση συμμετοχή των ατόμων με προβλήματα όρασης στην εκπαίδευση, την επαγγελματική αποκατάσταση, την κοινωνική και πολιτισμική ζωή, αλλά και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρούνται και αφορούν στην προσβασιμότητα και τις δυσκολίες πρόσβασης στους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους, που αναμφισβήτητα οδηγούν σε κοινωνικό αποκλεισμό.

• Η εκμάθηση του συστήματος γραφής και ανάγνωσης του κώδικα Braille στο ευρύ κοινό με οργανωμένους κύκλους εκπαίδευσης.

· Σύντομα θα λειτουργήσει πρόγραμμα εκμάθησης υπολογιστή σε μέλη του Συλλόγου με μερική ή ολική απώλεια όρασης.

Είναι σημαντικό οι τυφλοί να είναι εγγεγραμένοι στην Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης, γιατί με αυτόν τον τρόπο αποκτούν φωνή και δύναμη τα αιτήματά τους!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΥΦΛΩΝ ΚΡΗΤΗΣ:

Σκεπεντζή 28, Μπεντεβή, Ηράκλειο Κρήτης

Τηλ: 2810-211511

Fax: 2810-233227

Email: petkritis@yahoo.gr

Ιστοσελίδα: www.petk.gr

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *