Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
Ανακοινώσεις

Συμβολή στην επιστήμη για εφαρμογή γρήγορης φωνής.

Τα γραφεία του συλλόγου μας επισκε΄φθηκε για τρίτη φορά ο μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Πανταλός Παναγιώτης. Η συμμετοχή μας στην έρευνα του, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 και συμμετείχαν συνολικά 5 μέλη του συλλόγου μας.

Στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής του εργασίας, ερευνάται η τροποποίηση ενός αλγόριθμου, ο οποίος θα μπορεί να κατανοεί τη φωνή σε υψηλή ταχύτητα εκφοράς, που εκπέμπεται από τις διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως παραδείγματος χάριν τα κινητά, προκειμένου ο χρήστης αφενός να κατανοεί ευκολότερα τον ήχο που ακούει και αφετέρου να  εξοικονομεί χρόνο από την καθημερινότητά του.

Ο Σύλλογος μας και τα μέλη του στο πλαίσιο του δυνατού, επιθυμούν πάντοτε να συντελούν σε κάθε νέα έρευνα για την παροχή προσβάσιμων προιόντων και όχι μόνο.  Ευχόμαστε στον Πανταλό Παναγιώτη Καλή Τύχη στην έρευνά του και ευόδωση των στόχων του!

 

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *