Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑνακοινώσειςΔελτία Τύπου

Περίληψη της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης  της ΠΕΤΚ στις 3-3-2024

Περίληψη της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης  της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης στις 3-3-2024

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης (Π.Ε.Τ.Κ.), παράρτημα του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών (Π.Σ.Τ.) και αποκλειστικός φορέας και εκπρόσωπος  των ανθρώπων με οπτική αναπηρία και των οικογενειών τους στην Κρήτη, πραγματοποίησε για δεύτερη φορά την ετήσια τακτική γενική συνέλευσή της, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης του Ηρακλείου. Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, συμμετέχοντας σε αυτήν τριάντα πέντε (35) μέλη της με τους συνοδούς τους. Αρχικά, διαβάστηκε η εισήγηση με τα πεπραγμένα του έτους 2023, ο οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός του έτους 2024, κόπηκε η  πρωτοχρονιάτικη πίτα, έγινε κλήρωση δώρων από τους χορηγούς μας, παρατέθηκε γεύμα και ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τα μέλη μας.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους και τα θερμά τους λόγια ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένειος και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και συντοπίτης μας από τη Μεσαρά, κος Σηφάκης Δημήτριος.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εθελοντές-συνοδούς, τους μουσικούς που έπαιξαν και τραγούδησαν μαζί με τα μέλη μας, τους χορηγούς με τις δωρεές των υπέροχων δώρων, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιτυχία της εκδήλωσής μας, τα ονόματα και οι δωρεές των οποίων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σωματείου μας για ένα ολόκληρο έτος, καθώς επίσης και το προσωπικό του ξενοδοχείου για την άψογη εξυπηρέτησή του.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθούμε στους ανθρώπους που εθελοντικά βοήθησαν στο καλύτερο αποτέλεσμα της εκδήλωσης μας και να ευχαριστήσουμε. Την κ. Γεωργοπούλου Δήμητρα βιολόγο στο Ενυδρείο Κρήτης, που συνόδεψε το μέλος μας Αντωνία Τσουκαλά. Τους μουσικούς μέλη μας, Δασκαλάκη Γεώργιο μπουζούκι, Τυμπακιανάκη Αντρέα μπουζούκι και Κουμπενάκη Κωνσταντίνα στο τραγούδι. Επίσης ευχαριστούμε τους μουσικούς Νταγκουνάκη Βαγγέλη πιάνο, Γιακουμάκης Δημήτρης κιθάρα και Τσουστεράκη Πελαγία τραγούδι. Ευχαριστούμε επίσης πολύ και όλους τους συνοδούς των μελών μας.       

Ξεχωριστά ευχαριστούμε τα δεκάδες μέλη μας που τίμησαν με την παρουσία τους τον σύλλογό μας, δίνοντας κατά αυτόν τον τρόπο δύναμη στην προσπάθεια υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας.

Οφείλουμε να κάνουμε ξεχωριστή μνεία σε γεγονότα και στιγμιότυπα αυτής της πολύ όμορφης εκδήλωσης του Συλλόγου μας.

Είχαμε καλέσει για έναν χαιρετισμό, αλλά και να φάνε μαζί μας αν το επιθυμούσαν, ανθρώπους που έχουν εκλεγεί σε ανώτατα αξιώματα του τόπου μας. Προς τιμή τους  δύο από αυτούς, μας ενημέρωσαν πως λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα μπορούσαν να παραβρεθούν και μας ευχήθηκαν επιτυχία στην εκδήλωση μας. Ο πρώτος ήταν ο Μπάμπης Γερώνυμος εκπρόσωπος της ΕΣΑμεΑ στην Κρήτη και ο δεύτερος ήταν ο Τσαγκαράκης Γεώργιος Αντιδήμαρχος κοινωνικής μέριμνας Ηρακλείου. Τους ευχαριστούμε πολύ.

Υπήρξε, όμως, και μία παράληψη που κάναμε λόγο απειρίας. Δεν καλέσαμε τον εκπρόσωπο της εκκλησίας μας. Μόλις το συνειδητοποιήσαμε την 1η Μαρτίου, πραγματικά αισθανθήκαμε ιδιαίτερα άβολα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έμαθε για την παράληψη αυτή το νέο μας μέλος, ο Μιχάλης Λαμπράκης. Με θετική έκπληξη τον ακούσαμε να μας λέει ότι την επόμενη μέρα Σάββατο 2 Μαρτίου, θα συναντούσε σε κάποια εκδήλωση τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. κ. Ευγένειο. Φυσικά και ζητήσαμε από το μέλος μας να προσκαλέσει τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, έχοντας υπόψιν μας ότι ίσως να αρνηθεί λόγω υποχρεώσεων αλλά και του καλέσματος, το οποίο έγινε τελευταία στιγμή. Προς έκπληξή μας, όμως, ο Αρχιεπίσκοπος, όχι μόνο δεν αρνήθηκε αλλά με μεγάλη χαρά δέχθηκε να μας τιμήσει με την παρουσία του. Γι’ αυτό το λόγο τον ευχαριστούμε διπλά.

 Μια ξεχωριστή νότα υπήρξε, από την κυρία Τερέζα Βαλαβάνη ψυχολόγο, η οποία πρότεινε στα μέλη μας την εθελοντική της προσφορά για την δημιουργία ομάδας ψυχολογικής υποστήριξης μία φορά την εβδομάδα. Η κυρία Βαλαβάνη μετέφερε επίσης την πρόθεση του κυρίου Κώστα Γιαννουλάκη, για τη συγκρότηση ομάδας γελοτοθεραπείας. Τους ευχαριστούμε θερμά και τους δύο.    

Μία ξεχωριστή και συγκινητική στιγμή, εξελίχθηκε όταν το μέλος του Συλλόγου μας Αντωνία Τσουκαλά, άκουσε να κληρώνεται ο μοναδικός λαχνός που είχε πάρει και να κερδίζει μία κούτα με κρουασάν. Σηκώθηκε όρθια, ζητωκραύγαζε από την χαρά της, αγκαλιάζοντας παράλληλα την εθελόντρια συνοδό της Δήμητρα Γεωργοπούλου.

Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ήταν ο Δημήτρης Τσαχάκης από το Ρέθυμνο, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια του, προκειμένου να γίνουν όλα όπως έπρεπε και να έχει επιτυχία η Γενική μας Συνέλευση.

Κατά την ψήφιση του οικονομικού απολογισμού και προϋπολογισμού, τρία μέλη μας, καταψήφισαν και 30 μέλη μας, υπερψήφισαν, ενώ κάποια άλλα εκείνη την στιγμή απουσίαζαν από την αίθουσα. Σε ερωτήσεις μελών μας, γιατί καταψήφισαν αυτά τα τρία μέλη, κάτι που συμφωνούν όλα τα άλλα, η απάντηση είναι απλή. Έχουμε δημοκρατία και μπορεί ελεύθερα ο κάθε ένας μας να εκφράζει όποιον κομματικό χώρο εκπροσωπεί αν συμβαίνει αυτό, στην προκειμένη περίπτωση το ΚΚΕ. Αυτό συνέβη γιατί στον οικονομικό απολογισμό περιλαμβάνονται έσοδα που δεν προέρχονται από κρατική επιχορήγηση, όπως το μοναδικό μας σοβαρό έσοδο από την εκμάθηση σε εκπαιδευτικούς της γραφής Braille, για να είναι σε θέση αυτοί να διδάξουν γραφή και ανάγνωση αν συναντήσουν ένα τυφλό παιδάκι στην καριέρα τους. Καθώς εδώ και πολλά χρόνια έχει σταματήσει το παιδομάζωμα των τυφλών παιδιών και η απομάκρυνση από τις οικογένειες τους για να τα κλείσουν σε κάποιο ειδικό σχολείο στην Αθήνα η την Θεσσαλονίκη.

Όλα τα έξοδα που απαιτήθηκαν για αυτή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά σε ξενοδοχείο, καλύφτηκαν από το ταμείο της ΠΕΤΚ. Πρέπει να αναφερθούμε στα χρόνια των ισχνών αγελάδων, τότε που κάναμε τις Γενικές μας Συνελεύσεις στο γραφείο του Συλλόγου μας με την παρουσία 8 έως 10 μελών. Για να μην επιστρέψουμε σε αυτές τις εποχές, πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα μας, καθώς ο κίνδυνος αναχρονιστικών και διασπαστικών απόψεων ελλοχεύει σοβαρά.                      

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη Γενική μας συνέλευση, να δείτε 34 φωτογραφίες, να δείτε και να ακούσετε βίντεο, να διαβάσετε σε μορφή PDF το δελτίο τύπου που έστειλε η ΠΕΤΚ στα μέσα  μαζικής ενημέρωσης της Κρήτης το οποίο δημοσιεύθηκε και τέλος να διαβάσετε τους χορηγούς των δώρων μας.  
Διαβάστε τους χορηγούς που μας τίμησαν με τα πλούσια δώρα τους, Ας τους τιμήσουμε και εμείς!. 

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *