Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Δελτία Τύπου

Συνάντηση της Π.Ε.Τ.Κ. με το Δήμαρχο Μυλοποτάμου στις 16-04-2024

Στις 16-04-2024 ημέρα Τρίτη, επισκέφθηκε  τον Δήμαρχο Μυλοποτάμου κο Κλάδο Γεώργιο η κα Κατσιπουλάκη-Γιαννιδάκη Καλλιόπη, η Γεν. Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης, καθώς επίσης και τα μέλη του σωματείου μας κος Τσαχάκης Δημήτριος και ο κος Ριτσάτος Γεώργιος. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Τουρισμού & Αθλητισμού κος Λαδιανός Ζαχαρίας και η Ειδική Σύμβουλος του Δημάρχου κα Κουτάντου Ειρήνη.

Κατά την εν λόγω θερμή συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της οπτικής αναπηρίας, όπως παραδείγματος χάριν η προσβασιμότητα τόσο στο φυσικό (ακτές) όσο και στο δομημένο περιβάλλον (πεζοδρόμια, πλατείες). Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα πολιτικής προστασίας των ανθρώπων με προβλήματα όρασης όπως ο τόπος συγκέντρωσης αυτών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο οποίος θα είναι πλήρως προσβάσιμος και ασφαλής. Έπειτα, στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε η ενημέρωση των δημοτών ατόμων με οπτική αναπηρία, στην οποία θα βοηθήσει το κέντρο κοινότητας του δήμου Μυλοποτάμου, φέρνοντας τους σε επαφή με την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης για την καλύτερη ενημέρωσή τους σε θέματα συνταξιοδοτικού, επιδομάτων, βοηθημάτων, εκπαίδευσης κ.α. Ακόμη, το Κέντρο Κοινότητας δεσμεύθηκε να μας βοηθήσει στον εντοπισμό νέων ηλιακά ατόμων με οπτική αναπηρία, ο΄ύτως ΄ώστε να ενημερωθούν πλήρως σχετικά με την εκπαίδευση, τη μόρφωση και τα δικαιώματά τους. Τέλος, λάβαμε την υπόσχεση από το δήμαρχο Μυλοποτάμου, κο Κλάδο Γεώργιο, ότι θα αυξηθεί το ποσοστό απαλλαγής των δημοτικών τελών.

Εμείς με τη σειρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμαρχο Μυλοποτάμου και όλους τους Αντιδημάρχους, οι οποίοι αγκάλιασαν με σεβασμό και ειλικρινές ενδιαφέρον τις ανάγκες μας αλλά και για την υπέροχη φιλοξενία τους στο Δήμο Μυλοποτάμου!

Παρακάτω θα βρείτε το δελτίο τύπου του Δήμου Μυλοπατάμου.

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *