Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Διάφορα

Η Π.Ε.Τ.Κ. στο μουσικό γυμνάσιο Γουρνών

Στις 10 Απριλίου 2024 η Π.Ε.Τ.Κ. επισκέφθηκε το μουσικό γυμνάσιο Γουρνών στα πλαίσια προγράμματος ευαισθητοποίησης και αποδοχής του διαφορετικού. Τη δράση παρουσίασαν ο κος Μαρκοδημητράκης Μενέλαος, πρόεδρος της Π.Ε.Τ.Κ. και ο κος Τσαγκατάκης Κων/νος, μέλος του σωματείου μας και φοιτητής κοινωνικ΄ής εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ.

Η δράση διήρκησε τρεις ώρες. Στην πρώτη μιάμιση ώρα συμμετείχαν τρία τμήματα της Α’ γυμνασίου και στη δεύτερη μιάμιση ώρα τρία τμήματα της Β’ γυμνασίου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν, να κάνουν ερωτήσεις και να πάρουν τις αντίστοιχες απαντήσεις, να δουν πως χειρίζονται οι τυφλοί το λευκό μπαστούνι, να παίξουν goalball, τρίλιζα κι άλλα επιτραπέζια και μη παιχνίδια και τέλος να γνωρίσουν τον τρόπο γραφής κι ανάγνωσης των τυφλών.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον διευθυντή του σχολείου κο Χουρδάκη και ιδιαίτερα την κα Σφακιανάκη Κάλλια, η οποία μας προσκάλεσε και μετέφερε τα μέλη του συλλόγου μας προς κι από το σχολείο.

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *