Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Η ΠΕΤΚ σε σχολεία

Η ΠΕΤΚ στο 11ο γυμνάσιο Ηρακλείου στις 6-12-2023

Η Π.Ε.Τ.Κ. στις 06/12/2023 πραγματοποίησε επίσκεψη στο 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου. Την επίσκεψη πραγματοποίησαν ο κ. Μαρκοδημητράκης Μενέλαος, Πρόεδρος της Π.Ε.Τ.Κ., ο κ. Δασκαλάκης Γεώργιος , φοιτητής του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ & η κ. Μονιάκη Σοφία, γραμματέας του σωματείου και εκπαιδεύτρια της γραφής και ανάγνωσης Braille.  Στην εν λόγω δράση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης, συμμετείχαν όλοι οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου.

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν, να ρωτήσουν και να μάθουν, πληροφορίες σχετικά με τα θέματα που αφορούν στην τυφλότητα. Τα παιδιά είδαν πώς γράφουν και πώς διαβάζουν οι τυφλοί με το σύστημα γραφής και ανάγνωσης braille, με αναλογικό και ηλεκτρονικό τρόπο, έμαθαν πώς οι τυφλοί κινούνται με την βοήθεια του λευκού μπαστουνιού, πώς παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια και έκαναν πλήθος ερωτήσεων σχετικά με το πώς οι τυφλοί αντιλαμβάνονται τον κόσμο.

Μέσα από τέτοιες δράσεις τα παιδιά, οι αυριανοί πολίτες, είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι η αναπηρία όρασης ενέχει πολλές φορές δυσκολίες, οι οποίες όμως μπορούν να μην είναι αξεπέραστες όταν παρέχονται οι κατάλληλες ευκαιρίες και προϋποθέσεις για ισότιμη συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η Π.Ε.Τ.Κ. θέλει να ευχαριστήσει θερμά την κ. Αθανασάκη Μαρία, υποδιευθύντρια του σχολείου, όλες τις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη δράση μας,   καθώς και τους μαθητές/τριες του Γενικού Γυμνασίου Ηρακλείου  για την πρόσκλησή τους και για τη θερμή συμμετοχή και φιλοξενία.

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *