Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
Ανακοινώσεις

Συνέντευξη με αφορμή την 3η Δεκέμβρη στις 4-12-2023

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στους ανθρώπους με αναπηρία, ο πρόεδρος της Π.Ε.Τ.Κ. παραχώρησε συνέντευξη στη ραδιοφωνική εκπομπή “Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη στο ραδιοφωνικό σταθμό politica 89.8!

Στη συνέντευξη αναφέρθηκαν τα κακώς κείμενα από την πλευρά των δημοτικών αρχών, που κατασκευάζουν έργα μη προσβάσιμα σε ανθρώπους με αναπηρία, αφού δεν τηρείται η νομοθεσία που τα διέπει. Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο ακόμα και σε νέα έργα, στη θέση της Ελεύθερης Ζώνης Όδευσης Πεζών, πλάτους κατ’  ελάχιστον 1,50 και 2,00 μέτρα επί 2,20 ύψος, χώρος που πρέπει να μένει ελεύθερος κάθε εμποδίου και αστικού εξοπλισμού, να δενδροφυτεύεται.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ασυνειδησία ενός μικρού μέρους των πολιτών, που όμως είναι ικανό να βάζει φρένο στην κινητικότητα των ατόμων με αναπηρία. Είναι κανόνας θα λέγαμε η στάθμευση πάνω σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους και η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων πάνω στους οδηγούς όδευσης τυφλών.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αλλά κυρίως να ακούσετε την συνέντευξη πατώντας εδώ

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *