Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
Η ΠΕΤΚ σε σχολεία

Το 53ο νηπιαγωγείο Ηρακλείου στα γραφεία της ΠΕΤΚ στις 5-12-2023

Στις 5 Δεκεμβρίου 2023, στα γραφεία της Π.Ε.Τ.Κ δεχθήκαμε με πολλή χαρά τους μικρούς μαθητές του 53ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου. Τη δράση ανέλαβε και πραγματοποίησε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Μαρκοδημητράκης Μενέλαος  μαζί με την γραμματέα του σωματείου και εκπαιδεύτρια της γραφής braille κ. Μονιάκη Σοφία.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γράψουν με τις γραφομηχανές που χρησιμοποιούν τα τυφλά παιδιά, να ψιλαφίσουν βιβλίο braille, να δουν προσαρμοσμένα παιχνίδια και να μάθουν γι’ αυτά και τέλος είχαν την ευκαιρία να κινηθούν με λευκά μπαστούνια μπαίνοντας στην θέση των τυφλών παιδιών. Με αυτόν τον τρόπο θεωρούμε ότι καλλιεργήθηκε το κομμάτι της ενσυναίσθησης για τα μικρά παιδιά του νηπιαγωγείου και τους αυριανούς πολίτες του τόπου μας.

Με τη σειρά μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Προϊσταμένη του νηπιαγωγείου κ. Δαμιανάκη Ευαγγελία, καθώς επίσης και τις δασκάλες των τμημάτων που συνόδευαν τους μαθητές. 

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *