Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Η ΠΕΤΚ σε σχολεία

Η ΠΕΤΚ στο 1ο και 2ο Δημοτικό σχολείο Μαλίων 11-5-2023

Στις 11/05/2023 η Π.Ε.Τ.Κ. πραγματοποίησε επίσκεψη στο 1ο και 2Ο Δημοτικό σχολείο Μαλίων, κατόπιν πρόσκλησης που δέχθηκε από τη Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού σχολείου, κ. Παρθενιάδη Μαρία. Την επίσκεψη πραγματοποίησαν ο κ. Μαρκοδημητράκης Μενέλαος, Πρόεδρος της Π.Ε.Τ.Κ., ο κ. Τσαγκατάκης Κωνσταντίνος, φοιτητής του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ και η κ. Αεράκη Ιωάννα, Κοινωνική λειτουργός της Π.Ε.Τ.Κ.

Κατά τη διάρκεια της δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τα παιδιά συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις, είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν, να δουν, να ρωτήσουν και να μάθουν, πληροφορίες σχετικά με τα θέματα που αφορούν στην αναπηρία όρασης. Τα παιδιά είδαν πώς γράφουν και πώς διαβάζουν οι τυφλοί με το σύστημα γραφής και ανάγνωσης Braille, έμαθαν πώς οι τυφλοί κινούνται με την βοήθεια του λευκού μπαστουνιού, πώς παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια και έκαναν πλήθος ερωτήσεων σχετικά με το πώς οι τυφλοί αντιλαμβάνονται τον κόσμο.

Μέσα από τέτοιες δράσεις τα παιδιά, οι αυριανοί πολίτες, είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι η αναπηρία όρασης ενέχει πολλές φορές δυσκολίες, οι οποίες όμως μπορούν να μην είναι αξεπέραστες όταν παρέχονται οι κατάλληλες ευκαιρίες και προϋποθέσεις για ισότιμη συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η Π.Ε.Τ.Κ. θέλει να ευχαριστήσει θερμά τη Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 1ου και 2ου Δημοτικού σχολείου, όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και τους μαθητές για την πρόσκληση και για τη θερμή συμμετοχή και φιλοξενία.

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *