Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Επιστολές

Προς: Υποψήφιους Βουλευτές της Κρήτης

ΘΕΜΑ: Αιτήματα της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης προς υποψήφιους Βουλευτές της Κρήτης

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης, που εκπροσωπεί τα άτομα με οπτική αναπηρία στην Κρήτη και τις οικογένειές τους, σας θέτει υπόψιν τα κυριότερα αιτήματά της προς όφελος των ατόμων με οπτική αναπηρία στην Κρήτη.

1. Εκπαίδευση και διορισμό εκπαιδευτών κινητικότητας, προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης για την κάλυψη των αναγκών εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία όρασης στο νησί της Κρήτης, στους οποίους δεν παρέχεται η παραμικρή εκπαίδευση από το έτος 2015.

2. Άσκηση αυστηρού ελέγχου και εποπτείας σε όλα τα δημόσια εκτελούμενα έργα και τις ανακατασκευές αυτών για την τήρηση των κείμενων διατάξεων της ΚΥΑ 6213/Β/2022, που αφορά στην προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία.

3. Τοποθέτηση τηλεματικής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (αστικά και υπεραστικά λεωφορεία) στην Κρήτη.

4. Επιχορήγηση 50% επί του κόστους των βοηθημάτων για τη χρήση Η/Υ σε άτομα με οπτική αναπηρία και εν γένει τεχνικών βοηθημάτων.

5. Θεσμοθετημένη αύξηση του επιδόματος τυφλότητας του ΟΠΕΚΑ ανά έτος, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στο πλαίσιο κεντρικού σχεδιασμού.

Με την πεποίθηση ότι και εσείς θα συμβάλλετε στην επίλυση των παραπάνω αιτημάτων μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Για τη Δ.Ε.

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *