Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Δράσεις της Π.Ε.Τ.Κ.

Η Π.Ε.Τ.Κ. με προσκόπους στο Ρέθυμνο 25-3-2023

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης συνεχίζει τις δράσεις ευαισθητοποίησης

Με χαρά η Π.Ε.Τ.Κ. ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των ενήλικων στελεχών των Ελλήνων προσκόπων ανατολικής και δυτικής Κρήτης, με σκοπό την βιωματικής τους εκπαίδευση.

Η συνάντηση των 20 ενήλικων στελεχών με αντιπροσωπία της Π.Ε.Τ.Κ. πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, στο κέντρο εκμάθησης του συστήματος γραφής Braille στην οδό Γερακάρη 176.

Από πλευράς της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης, συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Μενέλαος Μαρκοδημητράκης, η γεν.γραμματέας κ. Κατσιπουλάκη Γιαννιδάκη Καλλιόπη, η αντιπρόεδρος κ. Ελευθερία Ζαμπετάκη και οι δύο εκπαιδεύτριες στην γραφή Braille κ. Μαρία Νεφέλη Γκότση και η κ. Αναστασία Γεροντάκη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε στους προσκόπους για τα θέματα τυφλότητας, θέματα εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, βιωματικές εμπειρίες και φυσικά τα ενήλικα στελέχη των προσκόπων είχαν την ευκαιρία να γράψουν στις γραφομηχανές Braille, να χρησιμοποιήσουν το λευκό μπαστούνι με κλειστά μάτια. Ακόμη, είχαν την εμπειρία να διαπιστώσουν πόσο σημαντικός είναι ο οδηγός όδευσης τυφλών και μάλιστα ο σωστά τοποθετημένος για την ασφαλή κίνηση των τυφλών. Διαπίστωσαν με το προσκοπικό μαντήλι στα μάτια πως όταν δεν υπάρχει οδηγός όδευσης τυφλών , ο αποπροσανατολισμός είναι βέβαιος.

Είμαστε σίγουροι  ότι τώρα οι πρόσκοποι όταν θα βλέπουν δέντρα και τα κλαδιά τους να ίπτανται πάνω από τους οδηγούς όδευσης τυφλών, θα καταλαβαίνουν  τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχει ένας τυφλός.

Ευχαριστούμε θερμά τα ενήλικα στελέχη των Ελλήνων προσκόπων ανατολικής και δυτικής Κρήτης για το κάλεσμά τους, προκειμένου να γνωρίσουν μία μικρή ομάδα ανθρώπων, τους τυφλούς και να μεταλαμπαδεύσουν την εμπειρία τους στους ανήλικους προσκόπους, οι οποίοι σμιλεύονται ώστε να είναι χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία.

Συναδελφικούς χαιρετισμούς στο σώμα των Ελλήνων προσκόπων, ως πρόσκοποι στα εφηβικά τους χρόνια και οι ίδιοι, από τον πρόεδρο και την γεν.γραμματέα του Συλλόγου μας.

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *