Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
Η ΠΕΤΚ σε σχολεία

Η ΠΕΤΚ στο Γενικό Λύκειο Γουβών 3-3-2023

Η Π.Ε.Τ.Κ. στις 03/03/2023 πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Λύκειο Γουβών. Την επίσκεψη πραγματοποίησαν ο κ. Μαρκοδημητράκης Μενέλαος, Πρόεδρος της Π.Ε.Τ.Κ., ο κ. Τσαγκατάκης Κωνσταντίνος, φοιτητής του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ & μέλος της Π.Ε.Τ.Κ.-, η κ. Χαλκιαδάκη Αδαμαντία, Παραολυμπιονίκης της Ποδηλασίας στο Ρίο & μέλος της Π.Ε.Τ.Κ. και η κ. Αεράκη Ιωάννα, Κοινωνική Λειτουργός-Εκπαιδεύτρια Braille της Π.Ε.Τ.Κ Στην εν λόγω δράση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης, συμμετείχαν μαθητές της Β’ Λυκείου.

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν, να ρωτήσουν και να μάθουν, πληροφορίες σχετικά με τα θέματα που αφορούν στην τυφλότητα. Τα παιδιά είδαν πώς γράφουν και πώς διαβάζουν οι τυφλοί με το σύστημα γραφής και ανάγνωσης braille, με αναλογικό και ηλεκτρονικό τρόπο, έμαθαν πώς οι τυφλοί κινούνται με την βοήθεια του λευκού μπαστουνιού, πώς παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια και έκαναν πλήθος ερωτήσεων σχετικά με το πώς οι τυφλοί αντιλαμβάνονται τον κόσμο.

Μέσα από τέτοιες δράσεις τα παιδιά, οι αυριανοί πολίτες, είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι η αναπηρία όρασης ενέχει πολλές φορές δυσκολίες, οι οποίες όμως μπορούν να μην είναι αξεπέραστες όταν παρέχονται οι κατάλληλες ευκαιρίες και προϋποθέσεις για ισότιμη συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η Π.Ε.Τ.Κ. θέλει να ευχαριστήσει θερμά το Διευθυντή του Σχολείου, κ. Φουκαδάκη Γεώργιο, την κ. Γερολυμάτου Μαρίνα (Φιλόλογος), την κ. Μαυρίδη Μαρία (Φιλόλογος), καθώς και τους μαθητές/τριες του Γενικού Λυκείου Γουβών για την πρόσκλησή τους και για τη θερμή συμμετοχή και φιλοξενία.

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *