Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
Η ΠΕΤΚ σε σχολεία

Η Π.Ε.Τ.Κ. στο 16ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου 17-02-2023

Την Παρασκευή 17/02/2023, η Π.Ε.Τ.Κ. πραγματοποίησε βιωματική δράση στο 16ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου. Την επίσκεψη πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της Π.Ε.Τ.Κ., κ. Μαρκοδημητράκης Μενέλαος και το μέλος, κ. Τσαγκατάκης Κωνσταντίνος, με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση όλων των τμημάτων των Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Τάξεων σε θέματα που αφορούν στην οπτική αναπηρία.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν, να ρωτήσουν και να μάθουν πληροφορίες σχετικά με τα θέματα που αφορούν στην οπτική αναπηρία. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille, πήραν πληροφορίες για το πώς οι τυφλοί κινούνται με την βοήθεια του λευκού μπαστουνιού, πώς παίζουν goalboal, πώς παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια και έκαναν πλήθος ερωτήσεων σχετικά με το πώς οι τυφλοί αντιλαμβάνονται τον κόσμο.

Μέσα από τέτοιες δράσεις τα παιδιά, οι αυριανοί πολίτες, είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι η αναπηρία όρασης ενέχει πολλές φορές δυσκολίες, οι οποίες όμως μπορούν να μην είναι αξεπέραστες όταν παρέχονται οι κατάλληλες ευκαιρίες και προϋποθέσεις για ισότιμη συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η Π.Ε.Τ.Κ. θέλει να ευχαριστήσει θερμά τη διεύθυνση, όλους τους δασκάλους/ες και μαθητές/τριες του 16ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου για τη θερμή συμμετοχή και φιλοξενία.

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *