Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Ανακοινώσεις

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου 13-2-2023

Τη Δευτέρα 13-02-2023, αντιπροσωπεία της Π.Ε.Τ.Κ., αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Μαρκοδημητράκη Μενέλαο, την Αντιπρόεδρο, κ. Ζαμπετάκη Ελευθερία, τη Γεν. Γραμματέα, κ. Κατσιπουλάκη Γιαννιδάκη Καλλιόπη και τα μέλη μας κ. Τσαχάκη Δημήτριο κ. Ριτσάτο Γεώργιο, επισκέφθηκαν, κατόπιν αιτήματος της Π.Ε.Τ.Κ., το Δήμαρχο Ρεθύμνης, κ. Μαρινάκη Γεώργιο.

Στη συνάντηση με το Δήμαρχο Ρεθύμνης συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

· Η δημιουργία Μητρώου Ατόμων με Αναπηρία στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης

· Η σύσταση Επιτροπής Προσβασιμότητας

· Η κατασκευή τεχνικών έργων με προδιαγραφές εξυπηρέτησης ΑμεΑ

Ο Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι θα διερευνήσει, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία, τη δυνατότητα δημιουργίας Μητρώου στο σύστημα της, στο οποίο θα καταγραφούν με τη δήλωση της συναίνεσής τους πολίτες με αναπηρία που διαβιούν στο Ρέθυμνο και επιθυμούν τη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας για την ασφάλεια και προστασία τους , σε περίπτωση εκδήλωσης φυσικών καταστροφών.

Επιπλέον, εξετάστηκε η πρόταση σύστασης Επιτροπής Προσβασιμότητας στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι από την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, το Δήμο, το Επιμελητήριο και το Νομαρχιακό Σωματείο ΑμεΑ Ρεθύμνου, η οποία θα έχει ως αντικείμενο τη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές σε θέματα που αφορούν το σχεδιασμό των τεχνικών παρεμβάσεων αλλά και την παρακολούθηση -καταγραφή των προβλημάτων που υφίστανται ή ανακύπτουν και αναγκών των ΑμεΑ στην προσβασιμότητά τους σε δημόσια κτίρια και κοινόχρηστους χώρους.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Π.Ε.Τ.Κ. ότι στο σχεδιασμό του Δήμου λαμβάνονται πάντοτε υπόψη οι ανάγκες των ΑμεΑ και ότι εντός των ημερών ξεκινούν στο Ρέθυμνο οι εργασίες ανάπλασης κάθετων συνδετήριων οδών με τους κεντρικούς οδικούς άξονες του αστικού κέντρου του Ρεθύμνου, στις οποίες έχει προβλεφθεί η κατασκευή όδευσης τυφλών, η υπογειοποίηση δικτύων που θα απελευθερώσει κοινόχρηστο χώρο κ.α.

Κατά τη λήξη της συζήτησης, συμφωνήθηκε η συνέχιση της στενής και αποτελεσματικής συνεργασίας που διατηρεί ο Δήμος Ρεθύμνης με τα τοπικά και πανελλήνια σωματεία αναπήρων, σε όλα τα επίπεδα.

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *