Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Δράσεις της Π.Ε.Τ.Κ.

Συνέντευξη στο radio me, 88,4 στις 11-1-2023

Όταν μας καλούν οι δημοσιογράφοι να μιλήσουμε, πρέπει να ανταποκρινόμαστε θετικά, καθώς έτσι μας δίνουν βήμα για να προβάλουμε τις θέσεις μας.

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης, κ. Μαρκοδημητράκης Μενέλαος, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, παραχώρησε συνέντευξη 23 λεπτών στο radio me, 88,4 στην εκπομπή της δημοσιογράφου κ. Σώτιας Πεντεδήμου.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Τ.Κ. αναφέρθηκε στη συνάντηση της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης με το Δήμαρχο Ηρακλείου, κ.Λαμπρινό Βασίλειο η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023. Στα θέματα προσβασιμότητας των ατόμων με οπτική αναπηρία, την μη εφαρμογή του Νόμου 2621/2009 κατά τον σχεδιασμό και υλοποίησης των έργων από τους Δήμους.

Αναφέρθηκε επίσης κατά το μεγαλύτερο μέρος της εκπομπής στο μείζον ζήτημα της έλλειψης εκπαιδευτή (κινητικότητας προσανατολισμού δεξιοτήτων και καθημερινής διαβίωσης) στην Κρήτη. Ανέπτυξε με λεπτομέρειες την χρησιμότητα αυτών των εκπαιδευτών, καταδεικνύοντας στους ακροατές πόσο σημαντικοί είναι η εργασία αυτή για τους τυφλούς συνανθρώπων μας. Αναφέρθηκε επίσης στην επιστολή που προτίθεται να στείλει η Π.Ε.Τ.Κ. στον Πρωθυπουργό της χώρας με μοναδικό θέμα αυτή την πολύ σοβαρή έλλειψη.

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *