Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Δράσεις της Π.Ε.Τ.Κ.

Η Π.Ε.Τ.Κ. στο Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών Χανίων, 07-12-2022

Επίσκεψη της Π.Ε.Τ.Κ. στο Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών Χανίων, 07-12-2022

Την Τετάρτη 07/12/2022, η Π.Ε.Τ.Κ. πραγματοποίησε βιωματική δράση στο Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών στα Χανιά. Την επίσκεψη πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της Π.Ε.Τ.Κ., κ. Μαρκοδημητράκης Μενέλαος και ο Ταμίας της Π.Ε.Τ.Κ., κ. Σπανουδάκης Εμμανουήλ, με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση δύο τμημάτων της Β΄ Γυμνασίου σε θέματα που αφορούν στην οπτική αναπηρία.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν, να ρωτήσουν και να μάθουν πληροφορίες σχετικά με τα θέματα που αφορούν στην οπτική αναπηρία. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille, πήραν πληροφορίες για το πώς οι τυφλοί κινούνται με τη βοήθεια του λευκού μπαστουνιού, πώς παίζουν goalboal, πώς παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια και έκαναν πλήθος ερωτήσεων σχετικά με το πώς οι τυφλοί αντιλαμβάνονται τον κόσμο.

Μέσα από τέτοιες δράσεις τα παιδιά, οι αυριανοί πολίτες, είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι η αναπηρία όρασης ενέχει πολλές φορές δυσκολίες, οι οποίες όμως μπορούν να μην είναι αξεπέραστες όταν παρέχονται οι κατάλληλες ευκαιρίες και προϋποθέσεις για ισότιμη συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η Π.Ε.Τ.Κ. θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους καθηγητές: κ. Καρατζιά Βιβή, κ. Βολάνη Έλλη και κ. Πατρού Μιρένα, καθώς και τον διευθυντή του σχολείου, κ. Αργυρίου Μιχάλη για την πρόσκληση και τη θερμή συμμετοχή και φιλοξενία τους.

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *