Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Δράσεις της Π.Ε.Τ.Κ.

Συμμετοχή της Π.Ε.Τ.Κ. σε Παράσταση Διαμαρτυρίας 5-12-2022

Συμμετοχή της Π.Ε.Τ.Κ. σε Παράσταση Διαμαρτυρίας 5-12-2022 στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 5-12-2022

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης συμμετείχε στην Παράσταση Διαμαρτυρίας που οργάνωσε η Ε.Ο.Τ. και ο Π.Σ.Τ. στο Υπουργείο Εσωτερικών (Βασιλίσσης Σοφίας 15) τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 12.00 μ.μ.

Από την Π.Ε.Τ.Κ. συμμετείχαν τα ακόλουθα μέλη μας:

Ο Πρόεδρος: Μαρκοδημητράκης Μενέλαος
Ο Ταμίας: Σπανουδάκης Εμμανουήλ
Ο Οργανωτικός Γραμματέας: Κεντριστάκης Εμμανουήλ
Το μέλος: Ριτσάτος Γεώργιος

Η Π.Ε.Τ.Κ. συμμετείχε για άλλη μία φορά δυναμικά στον αγώνα διεκδίκησης των παρακάτω αιτημάτων:

1) Άμεση δημοσίευση της Ειδικής Προκήρυξης θέσεων για τυφλούς τηλεφωνητές και δικηγόρους, στο πλαίσιο του Ν.2643/98. Σημειώνουμε ότι η τελευταία σχετική προκήρυξη έγινε το 2010, παρ’ ότι ο νόμος προβλέπει δημοσίευση κατ’ έτος.

Επιβάλλεται η άμεση και πλήρης αναμόρφωση του Ν.2643/98, ώστε να αναγνωριστούν και να καθιερωθούν νέες σύγχρονες αντιλήψεις για την εργασία των αναπήρων, πρόβλεψη δίκαιων ποσοστώσεων και άνοιγμα νέων προστατευόμενων επαγγελμάτων για τους τυφλούς, δεδομένου ότι το μοναδικό προστατευόμενο επάγγελμα του τηλεφωνητή διαρκώς φθίνει λόγω της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας καθώς και θεσμοθέτηση για την επαγγελματική αποκατάσταση των πτυχιούχων των Δημόσιων ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής, όπως απομαγνητοφωνητών πρακτικών αστικών, ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων, φυσικοθεραπευτών, ξεναγών, ραδιοφωνικών παραγωγών κ.λπ.

2) Εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, ως προς την τήρηση των ποσοστώσεων για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία, σε ορισμένες προκηρύξεις που εκδίδονται από το ΑΣΕΠ.

Απαιτούμε να μη δημοσιευτεί καμία νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ που να περιλαμβάνει την αναίτια εξαίρεση των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης, καθώς και να γίνει τροποποίηση του νόμου, έτσι ώστε η σχετική ποσόστωση να αφορά και προκηρύξεις του ΑΣΕΠ και για Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό.

3) Ισότιμη αντιμετώπιση των εργαζομένων τυφλών στο Δημόσιο τομέα.

4) Διασφάλιση της προσβασιμότητας σε υποδομές, υπηρεσίες, πολιτικές, διαδικασίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τους τυφλούς και τα άτομα με προβλήματα όρασης.

5) Ανάπτυξη των υπηρεσιών για τη φροντίδα στο σπίτι σε επίπεδο Δήμων με σταθερή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με ταυτόχρονη καταγραφή των τυφλών σε κάθε Δήμο.

Η Παράσταση Διαμαρτυρίας πέτυχε το σκοπό της, καθώς ο Υπουργός Εσωτερικών μας δέχθηκε στο γραφείο του, πλην όμως δεν είχαμε καμία θετική ανταπόκριση στα αιτήματά μας. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί διεκδικώντας αξιοπρεπή ζωή σε όλους τους τομείς:  παιδεία, εργασία, υγεία, πρόνοια!

Διαβάστε τα αποτελέσματα της παράστασης διαμαρτυρίας εδώ.

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *