Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Δελτία Τύπου

Ξενάγηση της ΠΕΤΚ στο ΜΦΙΚ 25-11-2022

Στα πλαίσια «Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ευαισθητοποίησης για την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης», σε συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με τον Σύλλογο Φίλων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης, πραγματοποίησε επίσκεψη-ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στις 25 Νοεμβρίου 2022 για τα μέλη της για την υλοποίηση της δράσης «Βλέπω με τα χέρια μου».

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης τα τυφλά μέλη μας, είχαν την ευκαιρία να αγγίξουν, να ψηλαφίσουν ομοιώματα προϊστορικών, ταριχευμένων καθώς και ζωντανών ζώων, διαδικασία ιδιαίτερα σημαντική, καθώς για πολλά από τα μέλη μας ήταν η πρώτη φορά που μπόρεσαν να σχηματίσουν εικόνα του κάθε ζώου μέσω της απτικής επαφής. Μέσω της ξενάγησης, αντλήσαμε σπουδαίες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ποικιλομορφία των ζώων και του φυσικού περιβάλλοντος.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά αρχικά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη, κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την αμέριστη συνεργασία που έχει με το Μ.Φ.Ι.Κ., υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιήθηκε η εν λόγω ξενάγηση. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το προσωπικό του Μουσείου, κ. Γεωργαντή Παναγιώτη, κ. Παξιμαδά Νίκη και κ. Χαιρέτη Στέλλα για την άψογη συνεργασία, τη θερμή φιλοξενία και την εξαιρετική ξενάγηση. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την εθελόντριά συνοδό των μελών μας, κ. Γεωργοπούλου Δήμητρα.

Τέτοιου είδους δράσεις συμβάλλουν καθοριστικά στην κοινωνική ένταξη και τη συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία στα κοινωνικά δρώμενα και την πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *