Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Η ΠΕΤΚ σε σχολεία

Η Π.Ε.Τ.Κ. στο Γυμνάσιο Τυλίσου 18-11-2022

Επίσκεψη της Π.Ε.Τ.Κ. στο Γυμνάσιο Τυλίσου, 18-11-2022

Την Παρασκευή 18/11/2022, η Π.Ε.Τ.Κ. πραγματοποίησε βιωματική δράση στο Γυμνάσιο Τυλίσου. Την επίσκεψη πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της Π.Ε.Τ.Κ., κ. Μαρκοδημητράκης Μενέλαος, το μέλος, κ. Τσαγκατάκης Κωνσταντίνος και η Κοινωνική Λειτουργός της Ένωσης, κ. Αεράκη Ιωάννα, με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση όλων των τμημάτων της Α΄ Γυμνασίου σε θέματα που αφορούν στην οπτική αναπηρία.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν, να ρωτήσουν και να μάθουν πληροφορίες σχετικά με τα θέματα που αφορούν στην οπτική αναπηρία. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille, πήραν πληροφορίες για το πώς οι τυφλοί κινούνται με την βοήθεια του λευκού μπαστουνιού, πώς παίζουν goalboal, πώς παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια και έκαναν πλήθος ερωτήσεων σχετικά με το πώς οι τυφλοί αντιλαμβάνονται τον κόσμο.

Μέσα από τέτοιες δράσεις τα παιδιά, οι αυριανοί πολίτες, είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι η αναπηρία όρασης ενέχει πολλές φορές δυσκολίες, οι οποίες όμως μπορούν να μην είναι αξεπέραστες όταν παρέχονται οι κατάλληλες ευκαιρίες και προϋποθέσεις για ισότιμη συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η Π.Ε.Τ.Κ. θέλει να ευχαριστήσει θερμά την καθηγήτρια, κ. Μηλαθιανάκη Γιασεμή για την πρόσκληση, καθώς και όλους τους καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου Τυλίσου για τη θερμή συμμετοχή και φιλοξενία.

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *