Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Δράσεις της Π.Ε.Τ.Κ.

Εκδήλωση προς τιμήν του πρώην Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης, κ. Παναγιώτη Γραμμενίδη

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022, η Δ.Ε., τα μέλη και το προσωπικό της Π.Ε.Τ.Κ. οργάνωσαν εκδήλωση προς τιμήν του πρώην Προέδρου της Π.Ε.Τ. Κρήτης, κ. Παναγιώτη Γραμμενίδη, όπου και του απένειμαν τιμητική πλακέτα, ανακηρύσσοντας τον Επίτιμο Πρόεδρο της Π.Ε.Τ.Κ., ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς του στην Ένωση και στο χώρο του αναπηρικού κινήματος.

Ακολουθούν, οι χαιρετισμοί της Π.Ε.Τ.Κ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών (Π.Σ.Τ.), οι οποίοι και αναγνώσθηκαν κατά την έναρξη της εκδήλωσης, καθώς και φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Χαιρετισμός της Δ.Ε. της Π.Ε.Τ.Κ. στην εκδήλωση προς τιμήν του πρώην Προέδρου της Π.Ε. Κρήτης Παναγιώτη Γραμμενίδη.

Αγαπημένε μας Πρόεδρε,

Διοργανώσαμε απόψε αυτή τη μικρή εκδήλωση θέλοντας να σε τιμήσουμε για την πάνω από 3 δεκαετίες προσφορά σου στην Π.Ε.Τ.Κ.

Συνέβαλες καθοριστικά στην ίδρυση της τότε Τοπικής Ένωσης Τυφλών Κρήτης και συγκεκριμένα το 1986, επισκεπτόμενος με τη σύζυγό σου ένα προς ένα τα επίδοξα μέλη, προκειμένου να τα ενημερώσεις για την αναγκαιότητα ίδρυσης του Συλλόγου και της συμμετοχής τους σε αυτόν.

Για 32 έτη, υπηρέτησες από τη θέση του Προέδρου την Ένωση, μαχόμενος για τα συμφέροντα των ατόμων με οπτική αναπηρία της Κρήτης.

Ανάμεσα στις πολλές επιτυχίες σου συγκαταλέγεται η εξεύρεση σταθερής και αξιοπρεπούς στέγασης της Ένωσης το 1996, καθώς διεκδίκησες και πέτυχες την παραχώρηση γραφείου από τον τότε Δήμο Ηρακλείου στην οδό Σκεπεντζή 28, όπου και στεγαζόμαστε μέχρι και σήμερα. Ακόμη, το 2010 διεκδίκησες και πέτυχες την παραχώρηση ακόμη ενός όμορου γραφείου για τις αυξανόμενες ανάγκες της Ένωσης, το οποίο επίσης διατηρούμε μέχρι και σήμερα.

Από το 2002 έως το 2015, στήριξες την εκπαίδευση των ατόμων με οπτική αναπηρία, παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση μέσω του Συλλόγου στην εκπαιδεύτρια Κινητικότητας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες εκπαίδευσης των τυφλών ατόμων.

Tο 2010 οργάνωσες την εκμάθηση του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille, την οποία για 3 χρόνια, πραγματοποιούσες μόνος σου, μέσω της Ένωσής μας.

Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί εκατοντάδες άτομα, με τη στήριξή σου, συμβάλλοντας καθοριστικά στη βιωσιμότητα της Ένωσης, αφού η εκμάθηση της Braille αποτελεί το μοναδικό έσοδό μας.

Με εκτίμηση,
Για τη Δ.Ε. της Π.Ε.Τ.Κ

Ο Πρόεδρος, Μαρκοδημητράκης Μενέλαος

Η Γενική Γραμματέας, Κατσιπουλάκη Γιαννιδάκη Καλλιόπη

Χαιρετισμός του Δ.Σ. του Π.Σ.Τ. στην εκδήλωση προς τιμήν του πρώην Προέδρου της Π.Ε. Κρήτης Παναγιώτη Γραμμενίδη.

Φίλε και συνάδελφε Παναγιώτη,

            Σ’αυτή την όμορφη εκδήλωση που οργανώθηκε από τους στενότερους συνεργάτες σου στη μακρά και επιτυχή πορεία και πολύτιμη προσφορά σου στο χώρο των τυφλών, η Διοίκηση παίρνει την ευκαιρία να σου στείλει το θερμό χαιρετισμό της και να σου εκφράσει τη βαθιά και ειλικρινή ευγνωμοσύνη της για τον καθημερινό άοκνο αγώνα σου στα περισσότερα απ’τα 35 χρόνια ζωής και δράσης της Περιφερειακής Ένωσης Κρήτης.

Πραγματικά είχαν την καλή τύχη οι συνάδελφοι μας της Κρήτης να βρίσκεται στο τιμόνι και την καθοδήγηση ένας άνθρωπος συνεπής και αγωνιστικός που μπόρεσε να εμπνεύσει την αγάπη και το σεβασμό στο σημαντικό έργο της Ένωσης και του κινήματος των τυφλών. Δίπλα σου αξιόλογοι και ικανοί συνάδελφοι σε στήριξαν και σε συμπλήρωσαν, δημιουργώντας μαζί σου έναν ισχυρό κρίκο εσωτερικής ενότητας του Συνδέσμου, απαραίτητου στην κοινή αγωνιστική πορεία του φορέα μας, στην αδιάλυπτη προσπάθεια κατάκτησης και καθιέρωσης κοινωνικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων.

            Η Διοίκηση σου εύχεται στην καινούργια ζωή που επέλεξες, προσωπική και οικογενειακή υγεία και ασφαλώς ο Σύνδεσμος θα είναι για σένα το κοινό μας σπίτι και η οικογένεια που και εσύ φρόντισες να στεργιώσει και να μεγαλώσει.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ. του Π.Σ.Τ.

Ο Πρόεδρος, Δημήτριος Σηφάκης  

Η Γενική Γραμματέας, Θεοδώρα Φαρδέλα

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *