Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Δράσεις της Π.Ε.Τ.Κ.

Συνέντευξη Προέδρου Π.Ε.Τ.Κ. στο ράδιο “Πολίτικο”

Στις 15-6-2022 ο πρόεδρος της Π.Ε.Τ.Κ., κ. Μενέλαος Α. Μαρκοδημητράκης, παραχώρησε συνέντευξη στο ράδιο Πολίτικο και στο δημοσιογράφο Νίκο Παπαδάκη.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του το Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Μαμουλάκη και ανέπτυξε τα σημαντικότερα προβλήματα των ανθρώπων με οπτική αναπηρία της Κρήτης, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην παντελή έλλειψη εκπαίδευσης των ατόμων με οπτική αναπηρία στην κινητικότητα, στις δεξιότητες προσανατολισμού και καθημερινής διαβίωσης.  Αναφέρθηκε στα προβλήματα προσβασιμότητας των πόλεών μας, που εστιάζονται στην λανθασμένη αντίληψη των δημοτικών αρχών σχετικά με τη λειτουργικότητα των πεζοδρομίων και την άρνησή τους να προσαρμόσουν τους φωτεινούς σηματοδότες, ούτως ώστε οι διαβάσεις να είναι προσπελάσιμες και από ανθρώπους με οπτική αναπηρία. Ο πρόεδρος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον προσωπικό βοηθό που η πιλοτική του εφαρμογή παρουσιάζει πολλά ζητήματα, όπως είναι: η μη εξυπηρέτηση αναπήρων άνω των 65 ετών, καθώς και ο αποκλεισμός των συγγενών Α’ και Β’ βαθμού από την ιδιότητα του προσωπικού βοηθού, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα.

Ακούστε εδώ στην συνέντευξη. 

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *