Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Δελτία Τύπου

Προσβασιμότητα στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη σε τυφλούς

Το 2019 η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης, δέχθηκε πρόταση από τον Αρχαιολόγο του μουσείου «Νίκος Καζαντζάκης», κ. Ευάγγελο Χαριτόπουλο, προκειμένου να του υποδείξουμε τρόπους ώστε το Μουσείο να γίνει όσο το δυνατόν προσβάσιμο σε άτομα με οπτική αναπηρία.

Έπειτα από επίσκεψή μας, προτείναμε ορισμένες παρεμβάσεις, καθώς επίσης παροτρύναμε τον κ. Χαριτόπουλο να επικοινωνήσει με την Οδηγό Έργων Τέχνης για ανθρώπους με απώλεια όρασης και Υπεύθυνη Απτικής διερεύνησης του μουσείου του Φάρου Τυφλών της Ελλάδας, κ. Καλλιόπη Γκίκα.

Έτσι, στις 21 Μαΐου 2022, τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο μουσείο με υλοποιημένο πλέον το σχεδιασμό προσβασιμότητας σε ανθρώπους με οπτική αναπηρία.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε θερμά και δημόσια το προσωπικό του μουσείου «Νίκος Καζαντζάκης», για το κοινωνικό τους ενδιαφέρον και τις προσπάθειες τους, προκειμένου να επιτύχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα στην προσβασιμότητα των ατόμων με οπτική αναπηρία, μέσω ενός συνδυασμού απτικής διαδρομής με ηχητικό οδηγό, κείμενα σε μεγαλογράμματη και Braille γραφή, καθώς και ένα συμπεριληπτικό βίντεο.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε το μουσείο «Νίκος Καζαντζάκης» και τους ανθρώπους του γι αυτήν την πρωτοβουλία τους και ευελπιστούμε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα μουσεία της Κρήτης.

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *