Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Η ΠΕΤΚ σε σχολεία

Η ΠΕΤΚ στο 66ο Πειραματικό νηπιαγωγείο Ηρακλείου στις 13-5-2022

Η Π.Ε.Τ.Κ. στις 13/5/2022 πραγματοποίησε επίσκεψη στο 66ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, κατόπιν αιτήματος της Νηπιαγωγού Μαρκάκη Ασπασία.
Την επίσκεψη πραγματοποίησαν ο κ. Τσαγκατάκης Κωνσταντίνος, μέλος της Π.Ε.Τ.Κ. και ο κ. Μαρκοδημητράκης Μενέλαος, Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Τ.Κ. 
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν, να δουν και να ρωτήσουν ό,τι θέλουν σχετικά με τα θέματα που αφορούν στην τυφλότητα. Τα παιδιά είδαν πώς γράφουν και πώς διαβάζουν οι τυφλοί με το σύστημα γραφής και ανάγνωσης braille, έμαθαν πώς οι τυφλοί κινούνται με την βοήθεια του λευκού μπαστουνιού, πώς παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια και έκαναν πλήθος ερωτήσεων σχετικά με το πώς οι τυφλοί αντιλαμβάνονται τον κόσμο.
Μέσα από τέτοιες δράσεις τα παιδιά, οι αυριανοί πολίτες, είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι οι τυφλοί κάνουν τα ίδια πράγματα, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Μαθαίνουν τους τρόπους που οι τυφλοί μπορούν να συμμετέχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Μια σκέψη για το “Η ΠΕΤΚ στο 66ο Πειραματικό νηπιαγωγείο Ηρακλείου στις 13-5-2022

  • Πολλά συγχαρητήρια για τις όμορφες αυτές πρωτοβουλίες και δράσεις που μας φέρνουν κοντά!

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *