Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
Δράσεις της Π.Ε.Τ.Κ.

Ομιλία της Π.Ε.Τ.Κ. στις Λέσχες Lions γυναικών “Κνωσός” και “Μίνωας”

Παρουσίαση της οπτικής αναπηρίας στα μέλη των λεσχών Lions γυναικών Κνωσός και Lions Μίνωας.

Κατόπιν πρόσκλησης από τη λέσχη «Lions γυναικών Κνωσός» με αφορμή την παγκόσμια ημέρα όρασης και λευκού μπαστουνιού, αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Η καθημερινότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης» που διοργανώθηκε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο «Αστόρια». Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η λέσχη Lions γυναικών Κνωσός και η λέσχη Lions Μίνωας. Εισηγητές της ομιλίας ήταν η πρόεδρος της λέσχης Lions γυναικών Κνωσός, κ.Σαράντου-Σωμαράκη Τάνια και ο πρόεδρος της λέσχης Lions Μίνωας, κ.Χατζηδάκης Ανδρέας, ο πρόεδρος της Π.Ε.Τ.Κ., κ.Μαρκοδημητράκης Μενέλαος και το μέλος της Π.Ε.Τ.Κ., κ.Τσαγκατάκης Κωνσταντίνος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η πρόεδρος της επιτροπής όρασης της Λέσχης Lions Κνωσός, κ. Χατζηδάκη Ρίτα, μίλησε για την ιστορία της Hellen Keller και το ρόλο της Διεθνούς Οργάνωσης των Lions σε προβλήματα όρασης. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης κ.   Μαρκοδημητράκης Μενέλαος, ο οποίος μίλησε για το έργο, την ιστορία, τις δράσεις και τις παρεμβάσεις του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και της Περιφερειακής Ένωσης Κρήτης, ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα κινητικότητας που αντιμετωπίζουν κατά κύριο λόγο τα άτομα με προβλήματα όρασης. Έπειτα, το μέλος της Π.Ε.Τ.Κ., κ. Τσαγκατάκης Κωνσταντίνος, ο οποίος είναι φοιτητής του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, μίλησε για το ρόλο της τεχνολογίας στην καθημερινότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης, εστιάζοντας στην εκπαίδευσή τους. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε τον τρόπο γραφής και ανάγνωσης Braille μέσω της γραφομηχανής Perkins Braille, καθώς και της ψηφιακής τεχνολογίας με τα διαθέσιμα βοηθήματα που υπάρχουν για τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης, θέλει να ευχαριστήσει θερμά τις λέσχες Lions γυναικών Κνωσός και Μίνωας για την ευκαιρία που μας έδωσε να γνωρίσουν την Ένωσή μας, το έργο και τις δράσεις μας στα μέλη τους.

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *