Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Η ΠΕΤΚ σε σχολεία

Η ΠΕΤΚ στο 2ο Νηπιαγωγείου Μαλίων στις 15-2-2022

Δράση ευαισθητοποίησης 2ου Νηπιαγωγείου Μαλίων στις 15-2-2022
Με χαρά η Π.Ε.Τ.Κ. αποδέχθηκε το αίτημα της Νηπιαγωγού, κ. Σπανού Μαρίας, για δανεισμό υλικού, προκειμένου να υλοποιηθεί δράση ευαισθητοποίησης στα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Μαλίων για την οπτική αναπηρία. Έτσι, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με αντικείμενα που χρησιμοποιούν οι τυφλοί στην καθημερινότητά τους, όπως είναι το λευκό μπαστούνι, παραμύθι στη γραφή Braille, επιτραπέζιο παιχνίδι και άλλα.
Τα παιδιά, στο πλαίσιο της δράσης, φόρεσαν μάσκες αποκλείοντας την όραση τους και μπαίνοντας έτσι για λίγο στην θέση ενός τυφλού ατόμου. Είδαν πώς ένα τυφλό παιδί μπορεί να αντιλαμβάνεται τα αντικείμενα γύρω του, πώς ακουμπάει και ψηλαφίζει ένα βιβλίο γραμμένο με τη γραφή Braille, πώς μπορεί να περπατήσει ανιχνεύοντας τον χώρο με το λευκό μπαστούνι και άλλα.

Σκοπός αυτών των βιωματικών δράσεων είναι, τα παιδιά, ως μελλοντικοί πολίτες, να κατανοούν τις ανάγκες και να σέβονται τους ανθρώπους με τύφλωση η κάποια άλλη αναπηρία.

Θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην κ. Σπανού Μαρία για αυτή την πρωτοβουλία και να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Μαλίων για την πανέμορφη χειροτεχνία που προσέφεραν στην Ένωσή μας…

2ο Νηπιαγωγείο Μαλίων  

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

2 σκέψεις σχετικά με το “Η ΠΕΤΚ στο 2ο Νηπιαγωγείου Μαλίων στις 15-2-2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *