Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Η ΠΕΤΚ σε σχολεία

Η ΠΕΤΚ στο Μουσικό Γυμνάσιο Γουβών στις 17-2-2022

Η ΠΕΤΚ στο μουσικό Γυμνάσιο Γουβών 

Η Π.Ε.Τ.Κ. στις 17/2/2022 πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσικό Γυμνάσιο Γουβών. Την επίσκεψη πραγματοποίησαν ο κ. Μαρκοδημητράκης Μενέλαος, Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Τ.Κ., ο κ. Τσαγκατάκης Κωνσταντίνος, μέλος της Π.Ε.Τ.Κ., η κ. Αεράκη Ιωάννα, Γραμματέας-Κοινωνική Λειτουργός της Π.Ε.Τ.Κ και στην εν λόγω δράση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης, συμμετείχαν όλα τα τμήματα της Α’ Γυμνασίου.

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν, να ρωτήσουν και να μάθουν, πληροφορίες σχετικά με τα θέματα που αφορούν στην τυφλότητα. Τα παιδιά είδαν πώς γράφουν και πώς διαβάζουν οι τυφλοί με το σύστημα γραφής και ανάγνωσης braille, με αναλογικό και ηλεκτρονικό τρόπο, έμαθαν πώς οι τυφλοί κινούνται με την βοήθεια του λευκού μπαστουνιού, πώς παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια και έκαναν πλήθος ερωτήσεων σχετικά με το πώς οι τυφλοί αντιλαμβάνονται τον κόσμο.

Μέσα από τέτοιες δράσεις τα παιδιά, οι αυριανοί πολίτες, είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι η αναπηρία όρασης ενέχει πολλές φορές δυσκολίες, οι οποίες όμως μπορούν να μην είναι αξεπέραστες όταν παρέχονται οι κατάλληλες ευκαιρίες και προϋποθέσεις για ισότιμη συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *