Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Αιτήματα

Πρόταση ένταξης αιτήματος προς διεκδίκηση στην Ε.Σ.Α.με.Α

Ηράκλειο: 16/05/2024
Προς: Ε.Σ.Α.με.Α
Κοιν.: Ε.Ο.ΤΥ, Π.Σ.Τ.

Αξιότιμε κ. Βαρδακαστάνη,

η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης (Π.Ε.Τ.Κ.), παράρτημα του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών (Π.Σ.Τ.) και αποκλειστικός φορέας και εκπρόσωπος  των ανθρώπων με οπτική αναπηρία και των οικογενειών τους στην Κρήτη, επιθυμεί αρχικά να σας ευχηθεί Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη.

Στη συνέχεια, θα ήθελε να σας εκθέσει ένα ζήτημα που έχει εντοπίσει και το οποίο θεωρεί αρκετά σοβαρό.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ένας άνθρωπος με αναπηρία Χ, 80% και άνω βρεθεί χωρίς κανένα ένσημο και χωρίς γονείς για να τον ασφαλίσουν, δεν δικαιούται ασφάλισης, παρά μόνο περίθαλψης σε δημόσιες δομές υγείας. Έχουμε εντοπίσει ελάχιστες περιπτώσεις στην Κρήτη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν το παραπάνω πρόβλημα, ωστόσο αυτό είναι άδικο αφού οι ίδιοι ούτως η άλλως αντιμετωπίζουν δυσκολίες προσέγγισης στις κρατικές δομές υγείας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι αυτοί να μένουν ουσιαστικά ανασφάλιστοι και να κάνουν χρήση βοηθητικής νομοθεσίας για να έχουν ασφάλεια, την οποία καλούνται να ανανεώνουν κάθε έξι μήνες.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει αυτές οι ελάχιστες περιπτώσεις να καλυφθούν με προσθήκη κάποιου άρθρου στην ανάλογη νομοθεσία. 

Με την πεποίθηση ότι το αίτημά μας θα ενταχθεί στο διεκδικητικό πλαίσιο της Ε.Σ.Α.μεΑ, σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση η Δ.Ε.

 Πρόεδρος: Μαρκοδημητράκης Μενέλαος

Γεν. Γραμματέας: Κατσιπουλάκη- Γιαννιδάκη Καλλιόπη

Αντιπρόεδρος: Ζαμπετάκη Ελευθερία

Ταμίας: Σπανουδάκης Εμμανουήλ

Οργ. Γραμματέας: Κεντριστάκης Εμμανουήλ

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *