Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Αιτήματα

Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τους εκπαιδευτές κινητικότητας των τυφλών;

       Ηράκλειο: 14/05/2024

       Προς: κα Ζαχαράκη Σοφία, Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας

       Κοιν.: ΕΣΑΜΕΜΑ, ΕΟΤΥ, ΠΣΤ.

      ΘΕΜΑ: Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τους εκπαιδευτές κινητικότητας των τυφλών;

Αξιότιμη κ. Ζαχαράκη.

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης (Π.Ε.Τ.Κ.), παράρτημα του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών (Π.Σ.Τ.) και αποκλειστικός φορέας και εκπρόσωπος  των ανθρώπων με οπτική αναπηρία και των οικογενειών τους στην Κρήτη, σας εύχεται Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη! 

Σε συνέχεια της επιστολής που σας απηύθυνε στις 22/03/2024 με αριθμό πρωτοκόλλου 24826/29-03-2024, επιθυμεί να λάβει απάντηση σχετικά με το τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση για το πολύ σοβαρό ζήτημα της απουσίας Εκπαιδευτών Κινητικότητας Τυφλών στη Χώρα μας και ιδιαίτερα στην Κρήτη, που η απουσία τους είναι παντελής με αποτέλεσμα οι τυφλοί της Κρήτης να μην έχουν την παραμικρή εκπαίδευση.

Αυτό σημαίνει, πως η κοινωνική ένταξη που είναι δεδομένη για όλους, για τους τυφλούς της Κρήτης είναι ζητούμενη. Το τελευταίο πρόγραμμα εκπαιδευτών κινητικότητας στη Χώρα, υλοποιήθηκε τα έτη 2000-2002, κατόπιν διορίστηκε στη Κρήτη μία εκπαιδεύτρια κινητικότητας τυφλών, η οποία παρείχε τις υπηρεσίες της έως το 2015. Έκτοτε δεν υπάρχει η παραμικρή εκπαίδευση για τους τυφλούς της Κρήτης.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΠΕΚΑ, οι άνθρωποι με οπτική αναπηρία 80% και άνω στην Κρήτη, ανέρχονται σε 1.100. Είναι λάθος εν έτη 2024 σε μία ευρωπαϊκή Χώρα  να βασίζουν κάποιοι τυφλοί την εκπαίδευσή τους στη φιλανθρωπία κάποιων επιχειρηματιών και μέσω χορηγιών να τους παρέχεται υποτυπώδης εκπαίδευση.

Ως εκ τούτου αναμένουμε την απάντηση σας, προκειμένου να ενημερώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας τους τυφλούς της Κρήτης, σχετικά με τις κινήσεις στις οποίες θα προβείτε, ούτως ώστε να επιλύσετε το φλέγον αυτό ζήτημα.

Με εκτίμηση η Δ.Ε.

 Πρόεδρος: Μαρκοδημητράκης Μενέλαος

Γεν. Γραμματέας: Κατσιπουλάκη- Γιαννιδάκη Καλλιόπη

Αντιπρόεδρος: Ζαμπετάκη Ελευθερία

Ταμίας: Σπανουδάκης Εμμανουήλ

Οργ. Γραμματέας: Κεντριστάκης Εμμανουήλ

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *