Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Αιτήματα

Αίτημα για γήπεδο ποδοσφαίρου τυφλών στον Δήμο Ηρακλείου

Συμπληρωματικό θέμα συζήτησης προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Καλοκαιρινό Αλέξη

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης (Π.Ε.Τ.Κ.), παράρτημα του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών (Π.Σ.Τ.) και αποκλειστικός φορέας και εκπρόσωπος  των ανθρώπων με οπτική αναπηρία και των οικογενειών τους στην Κρήτη. Σε αναμονή του ορισμού συνάντησής μας που έχουμε υποβάλει με το υπ. αριθμ. πρωτ. έγγραφό μας 31172/2024, επιθυμούμε να προσθέσουμε ακόμη ένα αίτημα προς συζήτηση.

Το αίτημα είναι το εξής. Οι άνθρωποι με οπτική αναπηρία της Κρήτης δεν είχαν ποτέ οποιοδήποτε αθλητικό χώρο διαθέσιμο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους. Ως εκ τούτου επιθυμούμε τη συνεργασία από πλευράς του Δήμου Ηρακλείου, προκειμένου να εξευρεθεί κάποιος δημοτικός χώρος, στον οποίο θα μπορεί να διαμορφωθεί ένα μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου με τις κατάλληλες προδιαγραφές για τυφλούς.

Εφόσον, εξευρεθεί αυτός ο χώρος, θα ζητήσουμε από την Περιφέρεια Κρήτης την ανάλογη χρηματοδότηση μέσω κάποιου ευρωπαϊκού προγράμματος, ούτως ώστε το έργο να πάρει σάρκα και οστά. Έτσι, ο Δήμος Ηρακλείου θα είναι ο πρώτος Περιφερειακός Δήμος με τέτοια υποδομή.

Με την πεποίθηση ότι τα αιτήματά μας θα γίνουν αποδεκτά σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων και σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα με υγεία!

Με εκτίμηση Δ.Ε.

Πρόεδρος: Μαρκοδημητράκης Μενέλαος

Γεν. Γραμματέας: Κατσιπουλάκη- Γιαννιδάκη Καλλιόπη

Αντιπρόεδρος: Ζαμπετάκη Ελευθερία

Ταμίας: Σπανουδάκης Εμμανουήλ

Οργ. Γραμματέας: Κεντριστάκης Εμμανουήλ

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *