Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
Διάφορα

Η Π.Ε.Τ.Κ. στην 37η γενική συνέλευση του Π.Σ.Τ. στις 14-4-2024

Το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου 2024, η Π.Ε.Τ.Κ. έδωσε το παρόν στις εργασίες των φορέων της. Συνολικά 9 μέλη της Π.Ε.Τ.Κ. μαζί με τους συνοδούς τους (συνολικά 17 άτομα) για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου μας μετέβησαν στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 13-4-2024, δύο μέλη της Δ.Ε., o Mαρκοδημητράκης Μενέλαος και ο Σπανουδάκης Εμμανουήλ, συμμετείχαν ως σύνεδροι στη γενική συνέλευση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών (Ε.Ο.Τ.Υ.). Την ίδια μέρα σύσσωμη η Δ.Ε. συμμετείχε στο γενικό συμβούλιο των περιφερειακών ενώσεων του Π.Σ.Τ. Οι εργασίες των φορέων μας έλαβαν χώρα στο ξενοδοχείο “Brown Acropol Hotel”, στην οδό Πειραιώς 1, Ομόνοια.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 14-4-2024 όλα τα μέλη μας συμμετείχαν στη ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών (Π.Σ.Τ.)

Συζητήθηκαν εκτεταμένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τυφλοί στην Ελλάδα και στα τρία όργανα που συμμετείχε η Π.Ε.Τ.Κ. και καθορίστηκε ο περαιτέρω σχεδιασμός για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας σε όλα τα θέματα που μας αφορούν όπως π.χ. εργασιακά, συνταξιοδοτικά, εκπαιδευτικά κ.α.

Είναι σκόπιμο να αναφερθεί ότι για πρώτη φορά το σωματείο μας κατάφερε να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των μελών και των συνοδών τους στην Αθήνα.

Ευχόμαστε ευόδωση των στόχων που θέσαμε και θα αγωνιστούμε γι’ αυτούς.

Τρεις φωτογραφίες από την Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΟΤΥ στις 13-4-2024

 

Τρεις φωτογραφίες από το Γενικό Συμβούλιο των Περιφερειακών Ενώσεων Τυφλών του Π.Σ.Τ. στις 13-4-2024

 

Τρεις φωτογραφίες από την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Π.Σ.Τ. στις 14-4-2024

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Μια σκέψη για το “Η Π.Ε.Τ.Κ. στην 37η γενική συνέλευση του Π.Σ.Τ. στις 14-4-2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *