Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
Διάφορα

Αποστολή φυλλαδίων στα μέλη της Π.Ε.Τ.Κ. στα Χανιά στις 3-3-2024.

Στις 3-4-2024 η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης απέστειλε στα μέλη της, που είναι δημότες Χανίων, φυλλάδια που αφορούσαν στην ανακύκλωση των απορριμμάτων του Δήμου Χανίων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του κ. Σπανουδάκη Εμμανουήλ, μέλους της Διοικούσας Επιτροπής, ο οποίος πρότεινε στον δήμο Χανίων να εκτυπώσει τα εν λόγω φυλλάδια και σε μορφή Braille, προκειμένου να είναι προσβάσιμα από τυφλούς γνώστες της γραφής.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης ανέλαβε η Π.Ε.Τ.Κ. να αποστείλει τα φυλλάδια για λογαριασμό του Δήμου Χανίων, καθώς αποτελεί το μοναδικό φορέα εκπροσώπησης των τυφλών στην Κρήτη και των οικογενειών τους και γνωρίζει τις διευθύνσεις των μελών της.

Χαιρετίζουμε την κίνηση αυτή του Δήμου Χανίων και προτρέπουμε κι άλλους δήμους να ακολουθήσουν τα χνάρια αυτά, εκτυπώνοντας ορισμένο αριθμό φυλλαδίων, διαφόρων θεμάτων σε μορφή Braille και σε μεγαλογράμματη μορφή, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ίσες ευκαιρίες και στους δημότες τους, οι οποίοι έχουν οπτική αναπηρία.

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *