Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Η ΠΕΤΚ σε σχολεία

Η Π.Ε.Τ.Κ. στο Γυμνάσιο Κρουσώνα στις 4-3-2024

Η Π.Ε.Τ.Κ. στις 04/03/2024 πραγματοποίησε επίσκεψη στο  Γυμνάσιο Κρουσώνα. Την επίσκεψη πραγματοποίησαν ο κ. Μαρκοδημητράκης Μενέλαος, Πρόεδρος της Π.Ε.Τ.Κ., ο κ. Δασκαλάκης Γεώργιος , φοιτητής του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ, η κ. Κουμπενάκη Κωνσταντίνα απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας & η κ. Μονιάκη Σοφία, φιλόλογος, γραμματέας του σωματείου και εκπαιδεύτρια της γραφής και ανάγνωσης Braille.

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν, να ρωτήσουν και να μάθουν, πληροφορίες σχετικά με τα θέματα που αφορούν στην τυφλότητα. Τα παιδιά είδαν πώς γράφουν και πώς διαβάζουν οι τυφλοί με το σύστημα γραφής και ανάγνωσης braille, με αναλογικό και ηλεκτρονικό τρόπο, έμαθαν πώς οι τυφλοί κινούνται με την βοήθεια του λευκού μπαστουνιού, πώς παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια και έκαναν πλήθος ερωτήσεων σχετικά με το πώς οι τυφλοί αντιλαμβάνονται τον κόσμο.

Μέσα από τέτοιες δράσεις τα παιδιά, οι αυριανοί πολίτες, είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι η αναπηρία όρασης ενέχει πολλές φορές δυσκολίες, οι οποίες όμως μπορούν να μην είναι αξεπέραστες όταν παρέχονται οι κατάλληλες ευκαιρίες και προϋποθέσεις για ισότιμη συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η Π.Ε.Τ.Κ. θέλει να ευχαριστήσει θερμά τη διευθύντρια του σχολείου κα. Μεσσαριτάκη Άννα, την  κα Παπουτσάκη Μαίρη, από την οποία δεχθήκαμε την πρόσκληση, όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη δράση μας,  τους μαθητές/τριες του Γυμνασίου   για την πρόσκλησή τους και για τη θερμή συμμετοχή και φιλοξενία και φυσικά τα μέλη μας Δασκαλάκη Γεώργιο και Κουμπενάκη Κωνσταντίνα για την υπέροχη μουσική νότα που μας χάρισαν ο πρώτος παίζοντας μπουζούκι και η δεύτερη με το τραγούδι της.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο εντός, θα δείτε το δημοσίευμα που έκανε το σχολείο του Κρουσώνα σχετικά με την επίσκεψη της ΠΕΤΚ.

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *