Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Δράσεις της Π.Ε.Τ.Κ.

Συνάντηση 4ου συστήματος Προσκόπων με την Π.Ε.Τ.Κ στο Ρέθυμνο 17-2-2024.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, υποδεχτήκαμε με χαρά στο παράρτημα του Ρεθύμνου, το 4ο σύστημα προσκόπων Νομού Ρεθύμνης.  Εισηγήτρια της δράσης ήταν η κ. Κατσιπουλάκη-Γιαννιδάκη Καλλιόπη, η οποία είναι και η Γενική Γραμματέας της Π.Ε.Τ. Κρήτης.

Το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση των παιδιών πάνω στα θέματα τυφλότητας ήταν εντυπωσιακό. Συζητήσαμε για τα οφέλη και τη συνεισφορά της γραφής, των τεχνικών βοηθημάτων και των σκύλων οδηγών για την ανεξάρτητη καθημερινότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης. Μας εξέπληξε η διάθεση των παιδιών να μάθουν τις πρώτιστες τεχνικές γραφής, αλλά και ο ενθουσιασμός τους όταν τους προτρέψαμε να χρησιμοποιήσουν τις μηχανές Perkins. Έτσι, τους δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή και να αντιληφθούν την αξία της εκμάθησης του Κώδικα Braille για τους τυφλούς.

Ολοκληρώνοντας, ανταλλάξαμε απόψεις και θέσαμε προβληματισμούς σχετικά με τη συμπερίληψη, τις υποδομές, τις αστικές παροχές και τις ελλείψεις των πόλεων της Κρήτης. Η δίωρη συνάντησή μας, αυτό το πρώτο συμβολικό “μάθημα”, έληξε με την υπόσχεση των παιδιών να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν και να δραστηριοποιηθούν πάνω σε θέματα που αφορούν τα ΑμεΑ.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπαιδευτές των προσκόπων και συγκεκριμένα τον κ. Μυριοκεφαλιτάκη , καθώς η κίνησή τους να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με την αναπηρία όρασης, ήταν ό,τι καλύτερο για να κακατανοήσουν πως είμαστε όλοι διαφορετικοί και όλοι ίσοι

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *