Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
Επιστολές

Εκ νέου ερώτηση για την τοποθέτηση οδηγού όδευσης τυφλών στα Ενετικά τείχη 13-2-2024 και οι απαντήσεις

Χαίρεται.
Θα επιθυμούσαμε την απάντησή σας στην επιστολή μας με θέμα ” ΑΙΤΗΜΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΟΔΕΥΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ ΣΤΑ ΕΝΕΤΙΚΑ ΤΕΙΧΗ” με αριθμό πρωτοκόλλου 111195/2023 που σας αποστείλαμε στις 13/11/2023.
 
Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων!
 
Ο Δήμος Ηρακλείου απάντησε επιτέλους στο αίτημα μας στις 15-2-2024. Η απάντηση είναι αποκαρδιωτική. Δεν προβλέπεται η προσβασημότητα σε τυφλούς, σε μία από τις μεγαλύτερες αναπλάσεις των Ενετικών τειχών του Ηρακλείου, σε έναν κοινόχρηστο χώρο για όλους, ο Δήμος Ηρακλείου και η δημοτική αρχή του κυρίου Λαμπρινού, πιστή στην πρακτική αποκλεισμού των τυφλ΄΄ων από τα έργα που προορίζονται για όλους τους πολίτες στην πόλη του Ηρακλείου, έτσι και σε αυτό το έργο, παρέβλεψε τις επισημάνσεις μας και για αυτό το θέμα, 13ις μήνες πριν, μη τοποθετώντας οδηγούς όδευσης τυφλών σε πολλά έργα κοινόχρηστων χώρων και στα Ενετικά τείχη. 
 
Η νέα δημοτική αρχή του κυρίου Αλέξη Καλοκαιρινού, έχει κληρονομήσει όλες τις αμαρτίες της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Περιμένουμε τα δείγματα γραφής του νέου δημάρχου και ελπίζουμε πως δεν θα φυλακίσει και αυτός τους τυφλούς, στο παρόν και το μέλλον στα σπίτια τους.
 
Σε κάθε περίπτωση, ο Σύλλογος μας θα προτείνει την άμεση διενέργεια μελέτης για την τοποθέτηση οδηγών όδευσης τυφλών. Σε διαφορετική περίπτωση θα ενημερώσει την Περιφέρεια Κρήτης και την Ευρωπαϊκή πηγή χρηματοδότησης του έργου. 
 
Αυτή η διαταραχή του Δήμου Ηρακλείου, που θεωρεί πως τα δημόσια έργα γίνονται κατά βούληση και όχι σύμφωνα με τις προβλέψεις της νομοθεσίας πρέπει να σταματήσει.
 
Ακολουθεί η απάντηση από τον Δήμο Ηρακλείου. 
 
Διαβάστε παρακάτω την απάντηση της ΠΕΤΚ. Κοινοποιούμε επίσης την επιστολή που αναφέρουμε στην απάντηση μας. 

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *