Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Επιστολές

Επιστολή προς Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου15-9-2023

   Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης που εκπροσωπεί τους ανθρώπους με οπτική αναπηρία και τις οικογένειές του, θέλει να διαμαρτυρηθεί έντονα για την πλήρη αδιαφορία της δημοτικής αστυνομίας, να  διαφυλάξει, ως ορίζει ο νόμος, ελεύθερους τους οδηγούς όδευσης τυφλών στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στις πλατείες Καλλεργών και Ελευθερίου Βενιζέλου (από Λότζια έως το Σταυρό της πόλης).

   Τα μέλη μας που παρ’ όλες τις αντιξοότητες που δημιουργεί η οπτική αναπηρία, θέλουν να συμμετέχουν στο γίγνεσθαι του πυρήνα της πόλης τους και συναντούν διαρκώς κατειλημμένους τους οδηγούς όδευσης τυφλών από τραπεζοκαθίσματα, σταντ των καταστημάτων, ενώ ούτε λόγος να γίνεται για τα 50 εκατοστά ελεύθερου χώρου δεξιά και αριστερά των οδηγών όδευσης τυφλών.  

   Τέλος, καλούμε εκ νέου τον Δήμο Ηρακλείου μέσω της δημοτικής αστυνομίας να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να εφαρμόσει την ελληνική νομοθεσία, καθώς η ανεκτικότητα που επιδεικνύει έχει αποθρασύνει στην κυριολεξία τους καταστηματάρχες, οι οποίοι δεν σέβονται κανένα και τίποτα. Είναι εξαιρετικά προσβλητικό για τους ανθρώπους με οπτική αναπηρία (τυφλοί), κάποιοι απολύτως ασυνείδητοι έμποροι με την ανοχή των αρμόδιων αρχών, να λυμαίνονται το κέντρο της πόλης απαγορεύοντας τους την πρόσβαση. Δεν είναι δυνατόν «οι επιχειρηματίες» του κέντρου της πόλης, να αναγκάζουν ανθρώπους με οπτική αναπηρία, να πέφτουν πάνω στα εμπόδια που βάζουν (τραπεζοκαθίσματα) θίγοντας την αξιοπρέπεια τους και με πιθανή την εκδοχή σοβαρού τραυματισμού. 

   Σε τυχών απάντησή σας, παρακαλούμε να μην αναφερθείτε στους ελέγχους που έχετε διενεργήσει, καθώς εμείς κρίνουμε εκ του αποτελέσματος. Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να κατανοήσετε τον θυμό και την καυστικότητα των λόγων μας αλλά ως αρμόδιος φορέας καλούμαστε να μεταφέρουμε την αγανάκτηση των ανθρώπων που εκπροσωπούμε.

   Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και προσδοκούμε στην επίλυση αυτού του προβλήματος, που δυσχεραίνει την προσβασιμότητα στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Ο Πρόεδρος                                                        Η Γεν. Γραμματέας

Μαρκοδημητράκης Μενέλαος                             Κατσιπουλάκη – Γιαννιδάκη Καλλιόπη

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *