Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
Αιτήματα

Αιτήματα της Π.Ε.Τ.Κ. προς υποψήφιους αιρετούς  των Δήμων της Κρήτης

Προς: Υποψηφίους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους στους Δήμους της Κρήτης

ΘΕΜΑ: Αιτήματα της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης προς υποψήφιους αιρετούς  των Δήμων της Κρήτης

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης, που εκπροσωπεί τα άτομα με οπτική αναπηρία στην Κρήτη και τις οικογένειές τους, θέλει να σας ενημερώσει για τα αιτήματά της, με γνώμονα την εξυπηρέτηση όλων των ατόμων με οπτική αναπηρία στους εκάστοτε Δήμους της Κρήτης:

1. Η τήρηση της ΚΥΑ 6213/Β/7-12-2022 «Ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία σε κοινόχρηστους χώρους των οικισμών που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών».

2. Δημιουργία μητρώου των ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό, ώστε σε περίπτωση  έκτακτης ανάγκης (πυρκαγιάς, πλημμύρας, σεισμού), να είναι σε θέση η πολιτική προστασία να τα εντοπίσει άμεσα προκειμένου να τους παράσχει κάθε βοήθεια, όπως άμεση εκκένωση του χώρου.

3. Ηχητικές διατάξεις σε κεντρικούς κόμβους με φωτεινούς σηματοδότες, εφόσον υπάρχουν στο Δήμο σας.

4. Δημιουργία προγράμματος εκμάθησης χρήσης smartphone με τη λειτουργία voice over/talkback για άτομα με οπτική αναπηρία, μέσω προγράμματος δια βίου εκμάθησης του Δήμου.

5. Στοχευμένες παρεμβάσεις για την εξυπηρέτηση των ατόμων με οπτική αναπηρία μεμονωμένα στη γειτονιά ή την περιοχή τους.

6. Τήρηση προδιαγραφών προσβασιμότητας σε παλαιά και νεόδμητα δημοτικά κτήρια.

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *